Ексклузивно Президентът избра Димитър Главчев за служебен премиер

Давор Шукер и Звонимир Бобан в България за юбилея на Стоичков

OFFNews 10 декември 2015 в 12:10 5457 0

Двама от най-легендарните хърватски футболисти за всички времена - Давор Шукер и Звонимир Бобан

Две от най-големите имена в цялата история на хърватския футбол - Давор Шукер и Звонимир Бобан, ще уважат юбилейния шоу мач на българската легенда Христо Стоичков догодина.

Бронзовите медалисти от Световното първенство във Франция през 1998 г. потвърдиха участието си в спектакъла на 20 май догодина на Националния стадион "Васил Левски".

Давор Шукер е един от най-големите голмайстори в световен мащаб в края на миналия век. Той започва кариерата си в Осиек, а впоследствие изкарва две години в Динамо (Загреб), рамо до рамо с Бобан. Следва трансфер в испанския Севиля, където Бобан вкарва 76 гола в Ла Лига за пет сезона. През сезон 1992/1993 тимът от стадион "Рамон Санчес Писхуан" формира "атомно" нападение, като заедно с хърватското острие атаката води незабравимият Диего Армандо Марадона, който също ще е част от юбилейния шоу мач на Стоичков. Давор Шукер преминава в Реал Мадрид през 1996 г. С "белия балет" Шукер печели Ла Лига и Суперкупата на Испания през 1997, а година по-късно - Шампионската лига и Междуконтиненталната купа, като нападателят вкарва общо 38 гола за трите си години в Мадрид. Шукер е голмайстор номер 1 на Хърватия за всички времена с 45 гола в 69 мача и е част от елитния списък "ФИФА 100". Той е настоящ президент на Хърватския футболен съюз.

Избираният на два пъти за Футболист номер 1 на Хърватия Звонимир Бобан от своя страна има впечатляващите 11 години зад гърба си като играч на италианския гранд Милан, където записва 251 мача и отбелязва 30 гола във всички турнири. Юношата на Динамо (Загреб) е четирикратен първенец на Серия "А", три пъти носител на Суперкупата на Италия, а по веднъж халфът е триумфирал с трофея от Шампионската лига и Междуконтиненталната купа.

Обявените футболни легенди до момента, които ще участват в "50 години номер 8":

Христо Стоичков
Диего Армандо Марадона
Карлос Валдерама
Джика Хаджи
Джика Попеску
Хорхе Кампос
Хосе Луис Чилаверт
Даниеле Масаро
Иван Саморано
Джанфранко Дзола
Антонио Бенариво
Давор Шукер
Звонимир Бобан
Наско Сираков
Йордан Лечков
Любо Пенев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови