Челси схруска "карамелите" и поведе в Англия

OFFNEWS 05 ноември 2016 в 22:32 3080 0

Лондонският Челси излезе начело във временното класиране във Висшата лига на Англия, след като разгроми с 5:0 у дома Евертън.

С успеха играчите на бившия селекционер на "скуадра адзура" и Антонио Конте поведоха еднолично във Висшата лига с 25 точки от 11 мача. Манчестър Сити пък допусна грешна стъпка у дома срещу Мидълзбро и слезе на второ място с 24 точки. В неделя Арсенал и Ливърпул могат да свалят Челси от върха при победи съответно над Тотнъм и Уотфорд в домакинските си мачове.

Иначе срещу "карамелите" Челси имаше тотално превъзходство от първата до последната минута и успехът им можеше да бъде и по-изразителен. Белгийският национал Еден Азар даде начало на головата фиеста в 19-ата минута с диагонален удар по земя от ъгъла на пеналта.

70 секунди по-късно Маркос Алонсо покачи на 2:0. Резултатът стана класически в 42-ата минута, когато Диего Коща също намери път към вратата на Стекеленбург.

Испанецът пропусна малко по-късон, като стреля встрани от вратата, след като беше изведен очи в очи със стража на Евертън. Още в началото на второто полувреме Челси стигна до четвърти гол чрез Азар. Крайното 5:0 оформи Педро в 65-ата минута.

За радост на феновете на Челси в края на мача в игра влезе капитанът Джон Тери, който се завърна на терена след продължително лечение на контузия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови