БТК получи покана да влезе официално в Левски

OFFNews 23 ноември 2015 в 13:21 2798 4

Продадената само преди няколко дни БТК ще влезе като собственик във футболния Левски с купуването на 13 милиона нови акции.

Това стана ясно на днешното общо събрание на акционерите клуба, на което телекомът получи предложение да влезе в Левски.

Минути преди да бъде обявен новият акционер, изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков обяви, че отборът е регистрирал 5,6 млн. лева загуби.

Разходите на синия клуб са били в размер на 14 млн. лева, а интересен факт е, че Левски е дал 143 хил. лева като глоби на БФС, информира "Гонг".

През 2014 година са намалели спонсорите, рекламните приходи, както и приходите от посещения на мачове. Отбелязва се сериозен подем от закупуването на фен артикули, което се свързано най-вече с юбилейния мач на сините срещу Лацио.

По време на общото събрание беше гласуван и новият Управителен съвет, който включва председателят Иво Тонев, заместник председател – Николай Иванов, изпълнителният директор Константин Баждеков, Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП), Тръст "Синя България", Николай Илиев, Гошо Гинчев, Илия Христов от сдружение Сини сърца. В УС ще влязат и шоумените Иван и Андрей, които ще поемат маркетинговата политика на клуба.

По-рано днес стана ясно и че бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев е новият председател на Надзорния съвет на Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!