Бразилия спря полета на българските волейболисти

Екип Българска История 21 юли 2013 в 04:10 2994 1

Бразилия победи България с 3:1; снимка: FIVB.org
Бразилия победи България с 3:1; снимка: FIVB.org

Националният отбор на България по волейбол загуби с 3:1  гейма (25:12, 25:17, 23:25, 25:16) от Бразилия в полуфинален мач от Световната лига. По този начин българите не успяха да се класират на финала, а утре от 22:30 часа ще трябва да срещнат  Италия в мач за бронзовите медали.  

Срещата започна равностойно и двата отбора вървяха точка за точка, докато на сервиз за бразилците не застана Лукарели, който след няколко добри начални удара помогна на бразилците да дръпнат със 6:4. Въпреки че българите върнаха една брейк точка след отлична атака на Соколов, първата техническа пауза дойде при резултат 8:6 за "Селесао". След подновяването  на играта бразилците продължиха да бъдат по-съсредоточеният отбор и логично дръпнаха с 5 точки. Това допълнително разстрои играта на нашите момчета и в средата на гейма резултатът набъбна до 19:11 за бразилците. До края крушението за българите стана пълно и логично в края на частта резултатът бе плачевен - 25:12. 

Нещата в началото на втория гейм не се промениха особено и световните шампиони бързо-бързо дръпнаха с 4:0. Тази преднина позволи на бразилците да заиграят още по-спокойно и въпреки някои добри атаки на България, втората техническа пауза дойде при резултат 16:11. Последва съживяване за българския отбор, за което спомогна и отличната серия на Цецо Соколов на сервис, което обаче не попречи на възпитаниците на Бернандо Резенде да затворят гейма на 17.

Българите излязоха като преобразени за третия гейм и това веднага даде отражение и върху резултата. Много тежките начални удари на Вальо Братоев и грешките на бразилската атака позволиха на нашите момчета за първи път в мача да поведат по-сериозно -  6:11, което направи възможно втората техническа пауза да дойде при резултат 13:16 в полза на "лъвовете". След прекъсването бразилците успяха да стопят разликата само до две точки, което обаче се запази и до самия край на гейма - 23:25 за България. По този начин българите за първи път спечелиха гейм на 1/2-финал в Световната лига!

Решителната четвърта част започна равностойно, но при резултат 3:3 на сервис за Бразилия застана Уолъс, който след два много добри начални удара помогна световните шампиони да дръпнат с 5:3. Към средата на геймна те успяха да развият преднината си и тя набъбна до седем точки - 16:9. До края бразилците не допуснаха изненада и спечелиха частта с 25:16, а с това и мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови