Бразилия и Колумбия затвориха границата преди четвъртфинала на Мондиала

Ивайло Анев 04 юли 2014 в 11:44 2645 0

Бразилските власти затвориха част от границата си с Колумбия преди четвъртфинала от световното първенство по футбол между двете страни. Южноамериканската битка е на "Ещадио Кастелао" във Форталеза днес от 23:00 ч.

Намиращият се отвъд границата колумбийски град Летисия, също преустанови пропуските на свои граждани към страната домакин на Мондиала, като това са превантивни мерки срещу навлизането на нелегални имигранти и създаването на хаос в Бразилия.

Табатинга и Летисия са фактически един град, като те дори имат общи улици и квартали, но се намират в различни държави.

От началото на Мондиала пропускът на граждани от Колумбия беше разрешен по всички правила на закона, но от 28 юли до днес границата е затворена.

Причина е двубоят между двата национални отбора на 4 юли във Форталеза. За да бъдат избегнати конфликти в Табатинга и Летисия, до момента беше забранено пресичането на границата с мотоциклети и автомобили, от които се веят национални знамена.

В Колумбия днешният ден е обявен за почивен, за да могат всички да наблюдават футболната среща. В големите градове се забранява продажбата на алкохол, пяна за бръснене и брашно. Причината - в лудите футболни фиести колумбийците гърмят "бомби" от брашно и се пръскат с пяна за бръснене. Така възникват повечето сбивания.

Само в Богота покрай осминафинала срещу Уругвай (2:0) са били регистрирани 3200 ръкопашни боеве с 34 пострадали и наръгани с нож. Повече от 10 000 полицаи и военни ще бъдат на крак, за да охраняват 8-милионната колумбийска столица по време на мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови