След изключителна драма и дузпи Бразилия отстрани Чили

Ивайло Анев 28 юни 2014 в 22:16 1071 0

Бразилия успя да се класира за четвъртфиналите.

След изключителна драма и изпълнения на дузпи Бразилия успя да се класира за четвъртфиналите на световното първенство. Селесао елиминира Чили след дузпи на стадион "Минейрао" в Бело Оризонте. В редовното време и продълженията двата тима завършиха наравно 1:1.

Първото полувреме на мача предложи доста бърза игра с атаки и към двете врати, като логично бразилците бяха по-активни и по-често поглеждаха към вратаря на съперника Клаудио Браво. Неймар бе най-активният футболист на терена през първите 45 минути, но неговите усилия не се увенчаха с гол. Все пак Давид Луис отбеляза за Бразилия, но съотборникът на Неймар в Барселона Алексис Санчес огорчи всички бразилци с изравнителен гол.

Добрите начални минути за „кариоките“ дадоха резултат и в 18-ата минута Давид Луис вкара за 1:0. Неймар центрира от ъглов удар, а в наказателното поле Тиаго Силва отклони с глава към Луис, който на метър пред вратата успя да засече с коляно и да открие резултата.

В следващите минути Неймар пробва няколко опасни пробива, но при една от своите атаки, чилийците успяха да изравнят. В 32-ата минута бразилците подходиха несериозно при изпълнение на тъч, топката стигна в наказателното поле до Санчес, който с прецизен удар в долния десен ъгъл вкара за 1:1.

До края на полувремето Бразилия продължи да бъде по-активният отбор на терена, но нов гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при равенство.

През втората част обаче събитията на терена се промениха, Чили заигра доста по-уверено, а в същото време бразилците определено намалиха нивото на своята игра.

Те все пак стигнаха до попадение в 54-ата минута, което обаче бе правилно отменено от съдията Хауърд Уеб. Негов автор бе Хълк, но нападателят на „селесао“ бе поел топката с ръка, което бе забелязано от рефера.

В следващите минути двата отбора направиха промени в съставите си като Жо смени неубедителния Фред, а Рамирес замени Фернандиньо.

В 84-ата минута Хълк отново бе близо до гол, след като премина през няколко играчи на Чили и стреля мощно от 5-6 метра, но Браво спаси отново блестящо.

Бразилия - Чили 1:1
1:0 Давид Луис (18)
1:1 Санчес (32)

При дузпите:
1:0 - Давид Луис (Бразилия) вкарва
1:0 - Пинийя (Чили) пропуска
1:0 - Вилиан (Бразилия) пропуска
1:0 - Санчес (Чили) пропуска
2:0 - Марсело (Бразилия) вкарва
2:1 - Арангис (Чили) вкарва
2:1 - Хълк (Бразилия) пропуска
2:2 - Диас (Чили) вкарва
3:2 - Неймар (Бразилия) вкарва
3:2 - Хара (Чили) пропуска

Съставите на двата отбора:

Бразилия: Жулио Сезар, Марсело, Давид Луис, Тиаго Силва, Дани Алвеш, Луис Густаво, Фернандиньо, Неймар, Оскар, Хълк, Фред

Чили: Браво, Исла, Силва, Медел, Хара, Мена, Аранхис, Видал, Диас, Санчес, Варгас

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови