Бербатов с първи гол от август при победа на "Монако" (видео)

Ивайло Анев 03 декември 2014 в 08:12 3358 0

Димитър Бербатов с гол при победа на "Монако"

В изключително напрегнат и вълнуващ двубой "Монако" постигна драматична победа с 2:0 над Ланс, а Димитър Бербатов се разписа за първи път от 30-ти август във френското първенство.

Монегаските спечелиха домакинството си в междинния 16-ти кръг на шампионата, което им позволи поне временно да се изкачат на осма позиция в класирането.

В 34-ата минута един от централните бранители на "Монако" Уолъс получи директен червен картон и привидно усложни задачата на домакините да се борят за победата. Изненадващо обаче треньорът Леонардо Жардим избра да не прави мигновено смяна, а вътрешна ротация в състава, въпреки че изгоненият бе на ключов пост.

В 64-ата минута Димитър Бербатов откри резултата от дузпа, но само пет по-късно гостите можеха да изравнят на свой ред след изпълнение на 11-метров наказателен удар – Валдивия обаче не можа да преодолее Даниел Субашич и пропиля великолепен шанс за гол.

В 71-ата минута Набел Дирар смени Бербатов, който напусна под аплодисментите на феновете – българинът реализира третия си гол през сезона и първи от 30-ти август насам, когато бе точен за 1:1 с Лил.

В 93-ата минута Яник Ферейра-Караско се възползва от подаване на Жоао Моутиньо и оформи крайното 2:0 в полза на монегаските – Ферейра и Бербатов са топ реализатори на тима с по три попадения към момента през сезона.


Monaco 2 Lens 0 by Spor_TV

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!