Базел 4-0 Лудогорец. Неузнаваем Лудогорец на "Санкт Якоб Парк"

Голове на Емболо в 34-тата, Гонзалес в 41-вата, Гаши в 59-ата и Сухи в 66-ата минути дадоха сериозно предимство на Базел в тазвечершния двубой пред родна публика

Деян Спасов 04 ноември 2014 в 23:40 8678 6

Базел разгроми Лудогорец с 4-0 под непрестанен дъжд в мач от група "B" на Шампионската лига на стадион "Санкт Якоб Парк" в Базел, Швейцария.

Лудогорец изигра най-слабия си мач дотук в Шампионската лига и категорично бе надигран от Базел в ответния мач във Швейцария след паметната победа на родния шампион преди две седмици в София.

Сериозни грешки в защитата след принудителното напускане на Козмин Моци, заради контузия, и много по-слаба резултатност в атака доведоха до разгромен резултат на "Санкт Якоб Парк".

След победата Базел заема еднолично второто място в група „B“ с 6 точки. В другия двубой Реал Мадрид победи Ливърпул с 1-0 и оглавява класирането с 12 точки. Третото място е за Ливърпул с три точки, а четвърти остава Лудогорец също с три точки, но вече с по-лоша голова разлика.


Край на мача

85' - Удар на Джака минава над напречната греда на вратата на Владислав Стоянов.

79' - Кайсара отправи хубав извеждащ пас към Анисе, но топката е пресечена от швейцарската отбрана.

75' - Темпото на игра спадна с оглед задоволителния за домакините резултат. Лудогорец все още е далеч дори от почетно попадение в мача.

66' - Четвърти гол за Базел. След изпълнение на корнер Сухи отблизо овладя и отбеляза, но на повторенията ясно се видя, че играчът игра с ръка преди да покачи резултата.

63' - Фабио Ешпиньо напуска игра. На негово място в игра влиза Абел Анисе.

59' - Класически резултат в Базел. 3-0 след остро центриране на Емболо и гол на Гаши отблизо. Ситуацията за Лудогорец става все по-тежка.

58' - Базел владее продължително топката, а Лудогорец не може да създаде чисти положения за гол.

57' - Силен удар от ждроб на Емболо. Владислав Стоянов избива в ъглов удар отново.

50' - Хубаво центриране на Джака отдясно на атаката на 17-кратния швейцарски шампион. Гаши засече топката от воле, но неточно.

49' - Отменен гол на Базел след отсъдена засада на Гонзалес.

45' - Юнес Хамза заменя Роман Безяк на върха на атаката на Лудогорец.

Второ полувреме

Край на първото полувреме

45' - Удар на Гаши преминава на около метър встрани от вратата на Лудогорец.

45' - Много прецизен пас на Дани Абало към Михаил Александров, но крилото не успя да преодолее швейцарския страж, останал очи в очи с него.

43 - Опасен удар на Зуфи към българската врата. Сякаш контузията на Козмин Моци повлия много зле на формацията на Георги Дерменджиев и по-специално на защитата на отбора.

41' - Втори гол за швейцарския шампион. Отново дълъг пас на Фрай този пък към Гонзалес, който овладя и сам срещу Стоянов отблизо не сбърка. Две много големи грешки на родната защита позволяват на Базел да се прибере на почивка при сериозна преднина.

34' - Гол за Базел - 1-0. Дълъг пас на Фрай към Емболо, нападателят си спря добре топката, при обръщането зае по-добра позиция от Терзиев в наказателното поле и отправи слаб, но достатъчно точен удар, за да преодолее българския страж.

29' - Михаил Александров с удар към вратата на Базел. Вацлик избива в корнер, който обаче в последствие бе доста неуспешно изпълнен от Ангуло.

28' - Добра възможност и за Базел. Диагонален удар отдясно в наказателното поле на Елмени минава на сантиметри от страничната греда.

26' - Първа сериозна опасност пред вратата на Базел. Кайсара центрира отдясно, Безяк се размина с топката и Дани Абало отправи удар, но той мина на метър над горната греда.

20' - Козмин Моци напуска принудително игра след контузия в бедрото. На терена се появява Александър Александров.

15' - Фаул срещу Роман в Безяк на около 25 метра от вратата на Базел. Добра възможност за Лудогорец, но след центрирането на Ангуло е отсъдена засада.

13'
- Центриране в наказателното поле към Ембуло, но Козмин Моци се намесва решително. Остава обаче впечатление, че е получил контузия след сблъсъка. Ще продължи игра.

11' - Българският шампион владее все по-умело топката, но до момента не е създал възможност за гол.

7' - Нарушение на Ангуло в близост до наказателното поле на Лудогорец. Опасен удар в долния ляв ъгъл на българската врата, но Стоянов отново плонжира и избива в корнер.

5' - Мачът започва на бързи обороти. Домакините пресират родния тим и разчитат на здрави единоборства. Лудогорец е плътно прибран в половината си.

2' - Бърза контраатака на Базел. Силен удар на Гонзалес в близкия ъгъл, но Владислав Стоянов се справи и изби в корнер.

Минута по минута

Преди мача:

Лудогорец отново излиза на "Санкт Якоб Парк" срещу Базел година по-късно, но този път много по-силен, по-уверен и в мач с още по-голям залог.

Българският шампион Лудогорец гостува на швейцарския Базел две седмици след знаменитата първа победа на родния тим в Шампионската лига точно над този съперник.

Лудогорец и Базел вече са играли помежду си на "Санкт Якоб Парк". Август месец миналата година те се срещнаха в плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Срещата завърши с победа на швейцарците с 4:2. Петнадесет месеца по-късно Лудогорец излиза с много по-голямо самочувствие след безценната си победа над Базел в София.

При повторен успех на разградчани, те почти със сигурност ще играят европейски футбол напролет поне в Лига Европа, а и ще затвърдят добрите впечатления дотук и с право ще изявят амбиции за място на 1/8 финалите в Шампионската лига, което ще е пореден прецедент във българската клубна футболна история.

Днес обаче задачата пред възпитаниците на Георги Дерменджиев в никакъв случай не е лесна. Дългогодишният участник в груповата фаза на най-престижния клубен турнир - Базел е силно мотивиран да се реваншира пред родна публика за загубата на Националния ни стадион "Васил Левски". От тазвечершния мач до голяма степен зависи и бъдещето на селекционера на швейцарците Пауло Соуса.

Двамата треньори не са направили много промени в титулярните си състави. Основна разлика в стартовите 11 на Лудогорец е левият бек Браян Ангуло, който ще замени наказания Йордан Минев. 17-годипният футболист бе закупен през лятото в тима от испанския Гранада за сумата от 1.5 милиона евро.

Съставите на двата отбора:

БАЗЕЛ: 1.Вацлик, 16. Шеер, 17. Сухи, 19. Сафари, 7. Зуфи, 20. Ф. Фрай, 33. Елнени, 34. Джака, 11. Гаши, 25. Гонзалес, 36. Емболо

Ст. треньор: Пауло Соуса

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Моци, Терзиев, Ангуло, Александров, Дяков, Ешпиньо, Абало, Марселиньо, Безяк

Ст. треньор: Георги Дерменджиев

Шампионска Лига - група "B"
Базел - Лудогорец - 21:45
Стадион: "Санкт Якоб Парк"







Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки