Български национал със седем мача наказание заради расизъм

OFFNews 30 октомври 2014 в 21:18 6394 5

Александър Тонев

24-годишният български национал Александър Тонев, който се състезава за шотландския тим "Селтик",  получи наказание да не играе в следващите 7 мача на отбора заради "използване на обидни думи от расистки характер", съобщава Би Би Си.

Наказанието беше обявено след днешното заседание на Дисциплинарната комисия към Шотландската футболна федерация, която изслуша обясненията на Тонев.

Българският футболист беше обвинен от играча на "Абърдийн" Шей Логън, че го е обидил на расистка основа по време на мача между двата отбора на 13 септември.

Тонев отрече обвиненията, а "Селтик" застана зад него и подкрепи твърденията му.

След като стана ясно, че Тонев ще пропусне 7 мача, от "Селтик" обявиха, че ще обжалват наказанието.

"Това е нелеп случай, но клубът приема обяснението на Александър, че той не е използвал думите, които му се приписват, както и че той не е расист. Поради тази причина ние сме много разочаровани от днешното решение и можем да потвърдим, че Александър ще обжалва наказанието", се казва в официалното съобщение на "Селтик".

Междувременно стана ясно, че Тонев не попадна в групата на "Селтик" за четвъртфинала от турнира за Купата на Лигата на Шотландия срещу "Партик Тисъл".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови