България стартира битката за Евро 2016

Ивайло Анев 09 септември 2014 в 12:00 1051 0

Националите ни по футбол започват тази вечер битката за Евро 2016 във Франция.

Националният ни отбор по футбол започва тази вечер в Баку новия квалификационен цикъл за европейското първенство през 2016 г. във Франция.

Възпитаниците на Любослав Пенев гостуват на Азербайджан в 19.00 часа с очаквания за успешен старт на кампанията.

Евро 2016 във Франция ще бъде първото европейско първенство, на което ще участват 24 отбора, така че „лъвовете“ имат доста по-голям шанс от предишни години.

За Европейското се класират първите два отбора във всяка група, а третите отиват на баражи. Конкуренти на българите обаче са класните тимове на Италия и Хърватия, а освен това в групата са още Азербайджан, Норвегия и Малта.

Лошото е, че отборът бе сполетян от някои изненадващи проблеми в навечерието на мача. Може би най-важният ни играч в последните години - Ивелин Попов, получи контузия и отпадна от групата. Един от потенциалните му заместници - Емил Гъргоров, също е с травма. От състава отпаднаха и още няколко ключови футболисти в лицето на Йордан Минев, Петър Занев, Николай Михайлов и трайно контузеният Иван Иванов.

Освен със съперника, българските футболисти ще трябва да се справят и с лошия терен на „Баксел Арена“. Теренът на 12-хилядният стадион е доста неравен, а една част от него е бе заградена и забранена за минаване, тъй като бяха поставяни нови чимове.

Останалите две срещи от първия кръг в група "H" са Хърватия - Малта и Норвегия - Италия, като и двете започват от 21.45 часа българско време.

Европейски квалификации, група "Н"

АЗЕРБАЙДЖАН - БЪЛГАРИЯ

Вероятни състави:

АЗЕРБАЙДЖАН: Агаев, Хюсеинов, Рамалданов, Амърджанов, Киртимов, Абишов, Сагидов, Надиров, Назаров, Дадасон, Йозкара

БЪЛГАРИЯ: Стоянов, В. Минев, Бодуров, И. МИланов, С. Попов, Дяков, Гаджев, Г. Миланов, М. Александров, Манолев, Гълъбинов

Стадион: "Баксел Арена", Баку

Съдия: Алон Йефет, Израел

Начало: 19:00 часа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови