250 екипажа ще стартират в рали “Бреслау” 2012

Христомир Николов 17 май 2012 в 09:46 1196 0

Рали
Рали "Бреслау" 2012

Легендарното рали “Бреслау” / Breslau Rallye, в което вече има сериозна българска следа, ще стартира за 19-и пореден път в края на юни. Уникалната надпревара, смес от скорост и кал, рали и трофи, за пореден път е със запълнен стартов списък доста преди старта.

Официалният лимит за Breslau Rallye тази година е 250 машини, като за участие са записани 60 мотоциклета, 14 ATV, 10 SSV, 130 автомобила и 36 камиона. В стартовия списък има и български екипажи, за които ще ви дадем подробна информация по-късно. Сега единственият шанс за старт в надпреварата е чрез т. нар. “лист за чакане”, в който са записани десетки кандидати, които могат да се надяват някой от рано записалите се да се откаже.

Стартът на надпреварата ще бъде в северната част на Полша, а за финал се спряга мястото на провеждане на Baja 300 (бившата Баха Саксония) край Лайпциг. Организаторите Александър Ковачев и Хенрик Щрасер все още не са потвърдили това официално, тъй като има и второ място, което им е предложено.

В сравнение с 2011 година, близо 80% от трасетата ще са нови, като това включва и 4 изцяло нови етапа в непознати за участниците местности. >>виж целия текст>>

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки