Българка е съдия на супертурнир по снукър

OFFNEWS 01 декември 2016 в 16:04 12129 1

24-годишната българка Десислава Божилова ръководи двубоя Шон Мърфи - Доминик Дейл в шампионата на Великобритания по снукър (UK Championship).

Срещата беше на телевизионна маса, което се случва за първи път на елитната ни съдийка в турнир от толкова висок ранг. Мърфи победи с 6:5 фрейма и се класира за 1/8-финалите.

UK Championship e вторият по сила ранкинг турнир от календара на Световната федерация след Световното първенство по снукър. Наградният фонд на турнирa е 740 хиляди паунда.

Дебютът на Божилова на международната сцена бе преди четири години, когато в България се проведе първия турнир от сериите PTC. Миналата година при последния турнир Bulgaria Open тя беше съдия на финала между Марк Алън и Райън Дей.

"Деси е пример за това как с труд и упоритост можеш да надминеш и най-смелите си мечти. Деси се възползва максимално добре от шансовете си и затова успява!

Ако всички в България бяхме като нея, то щяхме да сме много по успешен народ! Кой би казал преди 4-5 години, че български съдия по снукър ще бъде на телевизионна маса на Шампионата на Обединеното Кралство", написа въодушевено шефът на българската федерация Олег Велинов във Фейсбук профила си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

01.12 2016 в 22:08

Само да допълня....и най-красивата от съдийките;)
Апропо, Михаела Таб също е красива, НО нашето момиче ми е по на сърце;)

Пожелавам попътен вятър на девойката.....и много поздрави на.......РОНИ!!!