Къщата на Бареков купена от съдружник на Павел Тренев

Екип на OFFNews 04 март 2014 в 20:11 116733 38

Палатът на Бареков

Снимка Vevesti.bg

Палатът на Бареков

Вилата, обитавана от Николай Бареков в столичния кв. Драгалевци е била купена от съдружника на Павел Тренев - човекът, който източи 6 милиона долара от Майкъл Чорни от сметка на ЦКБ през 1996 година.

Оттогава Тренев е в неизвестност, а част от обвиненията срещу него бяха свалени поради изтекла давност.

Бареков живее в луксозния имот от Нова година – под наем, както заяви самият той. От декември месец той е собственост на фирма „Инвестиция БГ“, създадена само 2 седмици преди покупката от три млади дами.

Фирмата е купила имота от Венцислав и Изабела Господинови, сочат даните от имотния регистър.

Справка във фирмения регистър „Дакси“ пък показа, че Венцислав Господинов е бил съдружник на знаменития Павел Тренев - "дилърът на кръга Орион", който от 2004 г. е в неизвестност.

Павел Тренев

Господинов и Тренев са имали обща фирма - „Макет – Господинов и с-ие“, занимавала се с търговия с разнообразни стоки. Тя е създадена през 1995 - година преди Тренев да източи с измама 6 милиона щатски долара от сметка на бизнесмена Майкъл Чорни в Централна кооперативна банка.

Основната дейнсот на фирмата, закупила къщата от съдружника на Тренев, е покупко-продажба на имоти. В имотния регистър обаче няма данни трите млади дами да са извършвали друга имотна сделка, освен тази с имота, в който живее Бареков.

Мистерия е и откъде са придобили началния капитал. Нито една от трите не е имала на свое име регистрирана фирма.

Млади дами, на двайсетина и няколко години са и ръководителките на политическия проект на Бареков - сдружението "България без цензура".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!