Боеве с кучета в Нови Искър: Местни си организират забава с бездомни животни (видео)

Юлиан Христов Последна промяна на 09 май 2017 в 11:14 16288 2

Жители на Нови Искър си организират забавления, като насъскват охранени домашни кучета срещу бездомни четириноги. За това алармираха читатели на OFFNews, които изпратиха видеоклип. На него се вижда как четирима "щастливи" мъже наблюдават бой между две кучета. Тъй като качеството на видеото не е много добро, не се вижда породата и не е ясно дали става въпрос за домашни или улични кучета. Въпреки това боят между тях очевидно забавлява част от мъжете, които снимат с телефоните си. 

Според администраторите на Фейсбук страница за домашни любимци DOG Help -Jeleznica, става въпрос за домашен питбул, който е насъскван срещу улични кучета. В обяснението под видеото е посочено, че жената, която се вижда на кадрите, се намесила и спряла боя.

"Тези боеве се случват редовно там, трябва да се спрат своеволията на такива хора", се посочва в текста към видеото. В него се твърди също, че името на организатора на боя е Виктор по прякор Фичи, който живее в Нови Искър. По неофициална информация и твърдения на местни жители мъжът редовно организирал боеве с четириноги.

Към момента не е ясно дали става въпрос за боеве със залагания или просто за "забавление".

В същата фен група във Фейсбук се отправят и твърдения за редовни боеве с кучета в Пернишко и за гробище за убити в боеве четириноги край магистралата София - Перник. Член на групата е качил видео с труп на куче. 

"Искаше ми се да е фалшив сигнал. Е, не е. Кучето е било живо, когато е хвърлено само на метър от минаващите коли, има превръзка, някой се е опитвал да го лекува, после се е отказал. В устата му има дърво, което е захапало, умирайки, не успях да го извадя, здраво стиснато при смъртта, от болка", се казва в текст под видеото.

Според автора му на сметището, където е открито кучето, имало и други изхвърлени тела на четириноги, което доказвало съмненията за организирани боеви. "Имам причини да свързвам този труп, и всичко, което е вече скрито и погребано там, на околовръстната магистрала Перник-София, с кучешките боеве, традиция в нашия град и загубилите битките нещастници, убивани, защото лечението е скъпо.Там никой не желае да се замесва, по ред причини, общоизвестни. Там не важат закони. Залозите са големи. Там никой не би се наел да помогне. Там са те - обречените. И повечето свършват така", се казва в текста под видеото.

Към момента от полицията уточняват, че няма подавани сигнали по двата случая. Вероятна причина за това е, че местните се опасяват да не бъдат разкрити. В същото време собственици на четириноги организират собствена проверка на случаите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8392

1

мгергов

09.05 2017 в 14:18

Ужас! Дано органите на реда реагират адекватно!