Толерантност на пътя поискаха бургаски колоездачи

OFFNews - Бургас 28 февруари 2017 в 20:08 2714 0

Снимка OFFNews

Част от протестиращите колоездачи

Около 30 велосипедисти се събраха в Бургас на протест в памет на сгазения колоездач Мартин Гачев. Пред съдебната палата в морския град някои от тях легнаха свалиха велосипедите си и легнаха до тях на земята.

Искаме да покажем как изглежда сгазен колоездач, обясниха организаторите.

Рисковите случаи на пътя са ежедневие, коментираха велосипедистите. Организаторът на протеста Станислава Тодорова поясни, че са искат да бъдат толерирани като участници в движението:

"Блъскал ме е автомобил, преди една година, на едно кръгово. Така че, аз самата съм потърпевша и това е една от причините да съм толкова толкова активна и съпричастна с трагедията. Нужно е мисленето да се промени, според мен. Както от страна на велосипедистите, така и от страна на шофьорите. От една страна, ние трябва да сме по-предпазливи, да караме, например, със светлини в тъмната част на денонощието. От друга страна - шофьорите трябва да ни зачитат като пълноправни членове на пътя и да знаят, че пътят е колкото техен - толкова и наш", каза Станислава.

Рисково е да се кара колело както в града, така и извън него, а законите не важат за всички, категорични бяха протестиращите:

"Тия шофьори, които ги правят тия неща, тях ги няма тука да ни чуят. Мерките са само за обикновените хора. Като го хванат с москвича и го съдират отвсякъде. Законите ни са хубави, просто трябва да се спазват", коментираха колоездачите.

Бургазлии запалиха свещ в една от църквите в града, в памет на загиналия им колега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови