Протест след смъртта на Мартин Гачев: Спрете да убивате колоездачи

offnews 25 февруари 2017 в 17:04 10806 8

Трагичната смърт на един от най-добрите ни колоездачи Мартин Гачев ще бъде причина този вторник в София да се проведе протест под надслов "Спрете да убивате колоездачи" .

Събитието в памет на Гачев, който бе убит вчера от пиян шофьор на ТИР, ще се проведе другата седмица пред НДК от 19 часа.

Във Фейсбук страницата на протеста пишат следното:

Напусна ни един прекрасен човек. По недостоен начин.

Един от най-вдъхновяващите хора в България, уникален колоездач, шампион и човек за пример.

Мартин Гачев ще липсва на всички ни. И само ние ще изгубим от неговата липса. Защото той е личност, която имаше много знания и опит, които раздаваше на всеки, за да му помогне.

Протестът е организиран от колоездачен клуб "Велосити".

"Искаме отговорно поведение от всеки шофьор, отнасяне с цялата строгост на закона от страна на органите, отговорни за спазването му, непозволяване на Прокуратурата да допусне пускането на виновния шофьор на тир, причинил смъртта на Мартин Гачев и най-тежката възможна присъда от страна на съда!", пишат оскърбените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12405

8

ANARCHY

27.02 2017 в 13:05

Стефан такива като тебе са в основата на проблемите които имаме! Решил си, че велосипедите нямат място на пътя и си готов да газиш. Има закони, които казват какво може и какво не, а ти си нокой! Камионите имали сила.... да си накупим всички и напред, пияни, надрусани, без мозък?! В белите държави проблема е решен и велосипеди се карат по пътищата в пъти повече. Тоя турчин щеше да е вече в затвора, закопан доживот!

9005

7

pradeva

26.02 2017 в 20:55

@Стефан, колкото ли си карал колело, като пишеш такива глупости?

23293

6

Стефан

26.02 2017 в 12:53

Сигурно, това е модно.
А те вече не са и колоездачи, те са "велосипедисти", и вече отделна социално-политическа категория.
Скоро ще стане още по-смешно, когато бедни честни пешеходци започнат да викат КАТ, понеже са сгазени от праведни "велосипедисти".

23293

4

Стефан

26.02 2017 в 08:54

Да, бих.
Коли, тирове - сигурно два милиона километра. Велосипеди - не знам. Повече от вас. Карах бясно, чупех рамки. Тормозеха ме само Шипка и Коняво, това верно ми излизаше през носа, щото нямах и пукната пара. Но го правех, и през зимата.
Но никога не съм се мотал пред камионите, няма кво да се лъжем за събитието.

9010

3

Plamen Iliev

26.02 2017 в 08:08

@Стефан, избягвам да коментирам където и да било но твоя коментар ме отвращава. Ако тир беше размазал кола отзад, би ли изказал същото твърдение ... "какво е правила колата на пътя на камионите". Звучи смешно. За съжаление не са ясни никакви обстоятелства все още за да правим генерални заключения за "права" и "велосипедисти".

23293

2

Стефан

26.02 2017 в 07:05

Прощавай, а какво е правил колоездача на пътя на камионите?
Сам съм карал колело сигурно повече, от днешните кресльовци. Сам. Заради мене не са затваряли нито Шипка, нито Коньово, нито Троян, нито нищо. Нито съм вкарвал в затвора камионджии, а когато карах камиони имаше повече, отколкото асфалт и "права" на "велосипедистите".
Нямаш работа на пътя, където вървят камионите. Нямаш тяхната сила, не можеш да бягаш пред тях. Не бива и да им се лепиш отзад да те смучат. Нито можеш да удържиш колелото, ако те изпреварват наистина на скорост.
Въпросния "протест" ме отвращава.