Тази вечер решават дали окупацията на СУ да падне напълно (обновена)

OFFNews 13 януари 2014 в 15:34 8258 17

Снимка dnevnik.bg

Ранобудните студенти

Тази вечер, на Общо събрание в Аулата на Софийски университет, ще се реши бъдещето на окупацията и на Ранобудните студенти.

Предложението, което ще се разглежда е окупацията да отпадне напълно. Зад идеята за развяването на бяло знаме стоят трима от лидерите на протеста - Ангел Златков, Румен Стоев и Константин Голев. Предложението им е внесено зад гърба на всепризнатия досега водач Ивайло Динев. Той, заедно с Борис Рангелов днес е бил в Благоевград и когато е разбрал за събранието е тръгнал към София.

Няма скандал, има различни мнения относно тактиката, коментира пред OFFNews Ивайло Динев.

Преди седмица имаше предложение за нова пълна окупация на Университета. За него гласува около 1/3 от Общото събрание, но 2/3 бяха против, каза Динев.

В момента Ранобудните студенти държат окупирана само Аулата на СУ, след като на 17 ноември бе взето решение пълната блокада да бъде отменена.

Не е вярно, че заседанието за сваляне на окупацията е насрочено зад гърба на Ивайло Динев, коментира пред OFFNews Ангел Златков. Решението беше взето на Общо събрание, на което присъстваха 30 души. Това, че Ивайло не е присъствал е друг въпрос, но той беше тагнат във Фейсбук и би трябвало да знае. Освен това е един от малкото хора, на които лично са му се обадили по телефона, което не е практика.

Според Златков не може да се твърди, че "Динев е всепризнатия лидер на студентския протест". Първо не е признат от никого и второ - протестът няма лидер, а Щаб, който изпълнява решенията на Общото събрание, каза Златков. Самият той е част от въпросния щаб.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews