Таксита блокират Пловдив на 20 ноември

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 09 ноември 2013 в 17:39 3273 4

Таксита. Снимка: БГНЕС
Таксита. Снимка: БГНЕС

 

Таксиметровите шофьори от Пловдив излизат на национален протест на 20 ноември в София, обяви Георги Ряпов, председател на Асоциацията за защита на превозвачите и шофьорите на таксита в Пловдив.

Те се обявяват срещу намерението на транспортното министерство да ги задължи да плащат патентен данък. От бранша настояват още колите им да не се сменят на 10, а на 15 години, както и за въвеждане на минимална тарифа, която да е еднаква за всички фирми. Таксиметровите превозвачи са също против идеята да се явяват на психотест всяка година.

„Ако исканията им не бъдат чути те ще преминат към гражданско неподчинение, защото им е омръзнало да ги лъжат”, каза Ряпов.

„Пловдивските шофьори на таксите са и против най-новото решение на общината да им намали с 50 % таксата за разрешително. Тя пак остава най-високата в страната”, каза Ряпов. В София е 50 лева на година, а те ще трябва да плащат по 80 лв. на година. Не ги устройва и плащане за две години наведнъж, тъй като никой от тях не знае дали ще успее да запази тази си дейност за две години. Ако фалира, парите горят.

Те искат още по-голямо намаление на таксата за разрешителното и плащане всяка година, а не за две. „Ще очакваме общината да направи необходимото, ако не искат отново протести в града”, добави Ряпов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2013 в 09:11

Значи, когато беше да подкрепят протестите за ОСТАВКА - не може, предупредени са, а са излезли на протест, а си губят работата. Мърдане няма! И всички проявиха разбиране...
Сега за скапаните им 80 лв ще опищят света, и понеже са организирана сила - ще си получат каквото искат.
Ами въведете минимална възраст на колите най-добре, да няма по-нови от 8 г. и до 20 г.

Нещастници.

09.11 2013 в 21:11

Ти ходил ли си на психо тест ? Имаш ли си представа каква уникална глупост е това ? Аз съм се явявал поне 20 пъти, това е най голямата измислица в закона за превозите!

09.11 2013 в 20:14

Бакшишите са паразити.... каквото и да искат, не ме интересува, не им използвам услугите. Да даваш по 10 лв за 100 километра и да искаш 80 стотинки за километър е прекалено. (Печалбата им е 700% ) Това са хора, които не са научени на труд

09.11 2013 в 19:06

>Таксиметровите превозвачи са също против идеята да се явяват на психотест всяка година.
Съжалявам, ама тука ме изгубихте вече! Бакшишите са най-смачканите от живота хора. Бог знае какво ще му скимне на всеки един от тия!