Студенти окупираха 9-ия етаж на УАСГ (снимки)

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2013 в 13:33 17128 15

Окупация в УАСГ Снимка: Occcupy UASEG
Окупация в УАСГ Снимка: Occcupy UASEG

 

 

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) окупираха 9-ия етаж на сградата, като така се включиха в протеста на техни колеги от други университети в София и страната.

На 6 ноември беше окупиран деветият етаж в корпус А на висшето училище. Студентите "превзеха" целия етаж и пренощуваха в сградата, като обявиха окупацията за безсрочна. Упражненията, които се провеждат на етажа, са преместени в други кабинети.

В писмено изявление студентите обявиха, че не искат повече да стоят бездейни във време на ценностна и политическа криза, когато "чрез действията си властимащите проявяват цинично безразличие към мнението на народа и неговите проблеми". Те настояха за оставка на правителството на Пламен Орешарски и разпускане на 42-то Народно събрание.

"Отправяме тези искания, защото като архитекти, урбанисти и инженери, ние искаме да работим в прозрачно общество, в което всеки млад и талантлив човек има шанс да се развива професионално; общество, което се управлява от мислещи и морални личности", пишат "ранобудните студенти".

Те подчертават, че не желаят да възпрепятстват учебния процес, а да участват в оформянето на будно гражданско съзнание. Затова молят колегите си, които се притесняват, че окупацията ще попречи на образователния процес, за разбиране и подкрепа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2013 в 12:53

+1, a Korektor-а искам да го поздравя с това http://vbox7.com/play:e2d2e4d8

08.11 2013 в 05:05

Спора с комунистически дебили е безсмислен, те са СОЦИОПАТИ.

Социопат е разновидност на психопат, човек, който има абнормално или патологично поведение в сферата на социалните взаимоотношения. Такъв човек притежава клинична неспособност да се пригоди и адаптира в човешката среда. В отношенията си с други хора той създава конфликтни ситуации и не се поучава от грешки или неприятни преживявания. Не проявява лоялност дори към близките си. Такъв индивид е неспособен на уважение и не спазва общоприетите норми на поведение. Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати, той се държи така, като че ли няма съвест, защото неговите понятия за критическо възприемане на поведението и за добро и зло са силно изкривени.

08.11 2013 в 01:59

И Левски е бил сам и един. И Ботев е предвождал шепа патриоти. И Бенковски с хвърковатата си чета... са били малобройни, пък никому не хрумва и до ден днешен да ги упрекне, че били малцинство!
Будителите винаги са били малцинство, имат призвание да събудят спящата маса от хора-лениво отпуснати и вечно чакащи някой друг да им свърши оговорностите.

Смелите студенти заслужават адмирации защото ни дават пример как е трябвало да
се противопоставим на демагогията и лъжите на политици и управляващите.Браво студенти, не се отказвайте! Наглеците няма да сдадат властта доброволно.
Притискайте ги по всякакви начини

08.11 2013 в 01:15

Е ти като надничаш непрекъснато от канала страх ли те е да не окупират и кенефите. Тогава твоят хабитат заминава на кино.

07.11 2013 в 23:56

ГОРДЕЯ СЕ С ВАС. Искайте ЛУСТРАЦИЯ.

07.11 2013 в 20:02

Нито протестите са истински протести си пропуснал.

07.11 2013 в 17:03

Браво млади хора. :)
Имате ШЕСТ пъти по голяма подкрепа от парламента.

07.11 2013 в 15:57

Ако разгледаме снимките - 8 (осем) човека.

07.11 2013 в 15:23

Колко студенти са окупирали тази зала и защо никой не споменава бройката им, а всеки казва студенти. Студенти, но колко са те? 2-3-4 това не е окупация, поне не в тази си форма, която беше 97 година. Това е пародия на окупация и дори е може да се нарече окупация. Защо така заблуждавате хората.

07.11 2013 в 15:20

Да не забравят и кенефите на етажа да окупират.