Стотици на протест "Аз съм куче" пред парламента (снимки и видео)

OFFNews 03 април 2016 в 16:00 4773 2

Стотици защитници на животните, мнозина със своите кучета, се събраха пред сградата на парламента на втори протест "Аз съм куче".

Носещи плакати с надписи като "Спрете насилието! Защитата на животни е възпитание и човечност", "Те са живи същества, всички ние сме отговорни за тях", "Забравените" и други, протестиращите преминаха по бул. "Руски", покрай сградата на Министерски съвет и по бул. "Витоша", преди да стигнат до пилоните на НДК.

Целта на шествието според огранизаторите е да "осъди жестокото отношение към кучетата в общинските приюти, ограбването на милионите, предвидени за тях, и наказания за виновните".

Според тях промените във внесената от Министерски съвет стратегия, направени от комисията по земеделие, развързват ръцете на общинарите и им позволяват да продължават с кастрациите и прибирането на кучетата в приюти, като по този начин се усвояват милиони левове.

Протестиращите настояват за пускане на вече кастрираните улични кучета на свобода, а не както се прави сега, те да бъдат затваряни в приюти. Също така искат да бъдат допускани по всяко време в общинските приюти в София, за да контролират какво се случва с кучетата в тях.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!