Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Столичани не дават трамвай №6 (снимки)

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2016 в 16:40 6469 8

Снимка Сергей Антонов

Протест срещу закриването на трамвайна линия № 6

Граждани излязоха на протест в защита на трамвай № 6, който променя маршрута си заради строежа на метрото. Те се събраха на последната спирка на трамвая при басейн Спартак.

Според демонстрантите общината е планирала в края на февруари закриване на поредния екологичен, електротранспорт, за да осигури достъп на автомобили до новата сграда на Софийския районен съд.

Протестиращите стартираха и подписка за запазване на трамвайното трасе. Едно от нещата, срещу които негодуват хората е това, че им се казват разнопосочни неща. “Казват ни, че ще спрат трамвая само временно, но ние не знаем спрян трамвай да е пускан повече - нито 9, нито 2. Кметът Фандъкова каза, че трамваят се спира. Кой ни лъже? Кметът на София или кметът на Лозенец? Освен това не е направено проучване дали трамваят се ползва или не”, категорични са организаторите.

Те са изпратили писма до редица институции с искане да вземат отношение по казуса. Сред тях са кметът на столицата Йорданка Фандъкова, председателят на общинския съвет Елен Гердижков (ГЕРБ), всички общински съветници, държавният и софийският омбудсман, комисиите за защита от дискриминация и за защита на потребителите. Писма са били изпратени и до комисаря по транспорт Виолета Брулц, комисаря по екология Кармену Вела и до Джовани Ла Вия, шеф на парламентарната комисия по околна среда и публично здраве в ЕП и Михаел Крамер, шеф на парламентарната комисия по транспорт и туризъм в Европейския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2016 в 04:15

Свободни съчинения от хора които и хабер си нямат ! От момента в който разградиха гара Пионер и преди това моста на Опълченска беше ясно ,че тези хора мислят с гъзЪТ си! Решиха ,че няма да развиват София като град ,а като селски кър опасан с автомаршрутки!зА КАКВО ПО....ЛИТЕ ГОВОРИМ?!?! Ще развиваме автотранспорт за сметка на релсов?!?!?!?! За какво метро за какви 5 лева говорим ?! За трамвай номер 7 който стигаше от надежда до НДК-а за 20 минути ,а сега метрото стига за 15 или можеби за за зелените велоалеи които запушват целия съществуващ трафик! Кое решение в СФ последните 10 години ,с изключение на южната дъга е довело до някакво ефективно облекчаване на проблема с трафика и предвижването на граждани от точка А до точка Б?!

06.02 2016 в 21:49

Както писаха вече, единствената причина да спрат шестицата е за да отворят двупосочно за коли тунела под НДК, а това се прави за да може да отворят автомобилен достъп до "Военното НДК". Ама кой дебил почна да го строи това там? Питайте царя...

06.02 2016 в 19:03

"че цялата линия на 6-цата е покрита от метрото"

Посмали малко, манго селски.

Кое метро спира на колелото на шестицата, което е на две спирки от хотел Хемус? Правилно, никое.

Кое метро може да вземеш от Южния парк и да идеш до Женския? Правилно, никое.

На кое метро може да се качиш от Свобода и да слезеш на НДК? Пак така, никое.

Цялата работа е да се глътнат едни пари и да пуснат още коли на прости селяндури в центъра, все едно сегашните не стигат.

06.02 2016 в 18:55

В дилемата метро или трамвай

НЯМА ТАКА ДИЛЕМА, не заблуждавай хората!
Цялата врътка е да отворят вход-изход на онова малоумие "Малкото ндк", в което погребаха милиони! Това последното по документи, иначе да откраднати.

06.02 2016 в 18:39

Тези, които бяха против трамвая до Дървеница са Гражданско сдружение за обществен и релсов транспорт (ГИОРТ). Тези, които днес протестират и от години се борят за градския транспорт са Спаси София и Спаси метрото. Можеш на страницата на двете сдружения да видиш какво е тяхното мнение за трамвая до Дървеница, както и до саботьорите от ГИОРТ, които наричат себе си за обществен и релсов транспорт , а единственият им успех е да спрат трамвая до Дървеница.

06.02 2016 в 18:31

Стига писали глупости. Който е против спирането, нека погледне картата, за да се увери, че цялата линия на 6-цата е покрита от метрото.
В дилемата метро или трамвай аз решително избирам метрото.
Смятам, че трамваите по Мария Луиза между Козлодуй и Алабин трябва да бъдат махнати. Даже това трябваше да стане преди да построят онова недоразумение "кръгово на Лъвов мост с пресичащ трамвай и светофари".

06.02 2016 в 17:56

Тия същите, които сега са за трамвая, протестираха срещу трамвай до Дървеница. Болни хора.

06.02 2016 в 17:01

Гласувайте за герберастката.С тия пари който и шоп да сложиш и он,че бъде перфектен кмет.Номера е дали с пари дали без тях,всички да са доволни,щото сега сички сме софианци,ама някой от нас са по-софианци от другите.За какво ви е този трамвай,ходете пеша защото е здравословно,не яжте по същата причина.Да я караме само на бобо,лебо и куро...