Снощният протест в снимки

OFFNews 15 юли 2020 в 14:08 2819 0

Десетки хиляди се събраха за шести пореден ден на площада "Независимост", за да поискат оставката на кабинета "Борисов 3" и на главния прокурор Иван Гешев. 

Протестите се организират от "Отровното трио" - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Макар да е обявен за надпартиен, на протеста бяха видени Борис Бонев-  част от Столичния общински съвет, Мая Манолова - лидер на ИЗПРАВИСЕ.БГ и други политици. 

Шествието тръгна от Президентството, премина пред Министерския съвет, парламента и отново са върна на площада пред Партийния дом. 

След 21 ч. напрежението ескалира, като започнаха да се хвърлят червени бои и димки. Към 22:30 ч. младеж се качи по фасадата на Народното събрание и постави транспарнт с надпис "Продава се". След като плакатът се откачи от едната страна и падна, група от протестиращи нападна полицаите и направи опит да влезе в Народното събрание. 

Днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че са арестувани още 7 души, а двама полицаи са ранени. Така общият брой на арестувани демонстранти става 13, след като вчера вечерта бяха задържани шестима. 

Протести имаше и в още 7 града в страната. 

Вижте как премина шестия ден на недоволство през обектива на фоторепортера на OFFNews Сергей Антонов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови