Протест в защита на Горан Благоев и "Вяра и общество" пред БНТ

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2020 в 08:06 2738 5

Зрители и съмишленици на водещия на предаването "Вяра и общество" организират днес демонстрация в негова подкрепа пред сградата на БНТ.

Събитието е по повод нападките срещу предаването, спрямо което телевизията започна вътрешна проверка и чиито повторения това лято за пръв път няма да са в програмната схема. Под въпрос е и бъдещето на самото предаване във вида, в който бе излъчвано досега. Не е ясно дали от есента ще бъде запазен неговият дългогодишен автор и водещ Горан Благоев.

Демонстрацията започва в 14 ч - символичният час на "Вяра и общество" в програмата.

Генералният директор на телевизията коментира, че "Вяра и общество" не спазва плурализма, а в студиото от години не гостуват представители на БПЦ. Срещу предаването се получили и много писма от възмутени зрители. Въпреки това в изслушване пред СЕМ по казуса Емил Кошлуков каза, че практиката му била да наказва, а не да уволнява журналисти, ако бъдат установени нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

5

ВтораяПрограмма

29.06 2020 в 03:10

ПОСЛУШНИЦИ, ПОСЛУШНИЧКИ с техните ПОСЛУШНИчета - така виждат българската Нация (останките из територията) от българосъветската *р*вославна БП, отцепила се от изконната МАЙЧИНА византийска Вселенска, та гушнала се кръвосмесително към синовната азиатска Гундяевная Секта.

Държавна не, а НАДдържавна, с РежимаБоБоТРИ (баш ПОСЛУШНИК) Синодът става ПолитБюро.

Нито е християнин, нито е ВЕРУЮЩ, а просто кариерист към ...бяло було истеричавият мракобесен налуден АЯТОЛЛАХ със зъл поглед, ролекс, лимузини и БИЯЧИ, назначен / парашутиран от потомствената комунистическа Номенклатура за МУТРО'ПОЛИТ'ик да коли/беси из Пловдив - (без монашеско име понеже манастир не е помирисвал, а кара с даденото му по рождение от ТаткоБАРЕТА) =Герголюб БАРЕТОВ.

Той напира да изкорени най-достоен, почтен, уравновесен и ЦЕНЕН истинскиЙ българскиЙ журналист.

ГОРАНОВ ни трябва за опора в заобикалящото блато- ЗАВИНАГИ!

Да замести на трона долнопробния опортюнист Емо Кошлуков!

1000

4

ВтораяПрограмма

29.06 2020 в 03:05

Еми, не така, ма, недей като ущипана г-ца да цивриш, че Благоев бил "обиждал православниТЕ" (всичкиТЕ?).

Таквизи тънкообидни като тебе ако се наброяват в отсрещната ПОДПИСКА едвам насъбрала къде 700 попадии, то в ПЕТИЦИЯ ЗАЩИЩАВАЩА Водещия и "Вяра и Общество" дотука четем почти 1700 зрители ДАНЪКОПЛАЩАЩИ НА ДЪРЖАВАТА, които никак даже не са ОБИДЕНИ, НАСКЪРБЕНИ, нито озлобени срещу едно задълбочено, уравновесено, ЗДРАВОСЛОВНО КРИТИЧНО предаване (не само срещу БПатриаршия, но и РП, а и Вселенската и пр.) с което се осведомяваме, образоваме и съучастваме духовно и душевно.

Като не ти се харесва този открояващ се и високо ЦЕНЕН ОТ ОБЩЕСТВОТО ЖУРНАЛИСТ я 'фърли гневно една ОСТАВКА и вър'и да се пострижеш в някой заможен Гундяев манастир, където по три пъти на ден ще те ...уважават.

УВОЛНЕТЕ долната фльорца Ем. Кош. поживо-поздраво!

7930

3

edin slep

27.06 2020 в 13:10

Преди 8 години БПЦ излезе с решение, с което се забранява на свещеници и монаси да участват в предаването. Намерил Кошлуков за какво да се хване.

Митрополитите са много чувствителни към критика. Друго си е да направи Дионисий заря за Великден. Виждал съм оберкелнер как го посреща с друг епископ на урицата, на Дондков, от тротоара им се кланяше, случайно го видях.

7910

2

1Sion1

27.06 2020 в 12:59

Наистина липсват различни гледни точки в предаването и наистина е насочено срещу БПЦ..Дали такова предаване трябва да съществува точно в БНТ е спорно, доколкото няма нищо общо с вярата, а по-скоро обслужва определени позиции и гледни точки на съвкупното грантаджийство.БНТ има нужда от религиозно предаване, в което въпросите за вярата и традициите да са основното.Това на Благоев е далеч от тези критерии.

4586

1

stanimir_13

27.06 2020 в 09:40

Подкрепям. Само службогонци ли ще остави кошлукчето?! Забрави бързо гладните години.
 
X