Протест №4: пътните строители изкараха тежка техника, блокират булеварди в София (обновена)

Александра Маркарян 11 октомври 2021 в 06:00 4244 5

Снимка БТА/Минко Чернев

Протестиращите пътни строители блокираха бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков" при Ларгото минути преди 9 ч. Движението в района е затруднено.

Днешният им четвърти национален протест е пред сградата на Министерския съвет. Те настояват за изплащане на неразплатени средства.

От Браншова камара "Пътища" отказват да се срещат повече с регионалния министър Виолета Комитова. Те искат оставката ѝ. Настояват за среща с министър-председателя. Твърдят, че от днес нататък ще протестират всеки ден с тежкотоварна техника. Днес за първи ден те изкараха такава по улиците на София.

От ББК твърдят, че месеци наред очакват да получат дължимите им пари за свършена работа.

Комитова: Ще преговаряме само със собствениците на строителни фирми, не с посредници

Вчера ББК предупреди, че ще изкара 60 камиона и 40 единици строителна техника. Рано тази сутрин тя потегли от "Враня" към бул. "Цариградско шосе" и центъра на София.

От СДВР уверяват, че е създадена необходимата организация за безпроблемно преминаване на техниката. Ще бъдат ангажирани всички сили на "Пътна полиция" и "Охранителна полиция" на СДВР. Въведени са и промени в организацията на движение. От 7.00 ч. до 12.00 ч. се забраняват престоят и паркирането на пл."Александър Първи". От 8.00 ч. до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Дондуков".

Представители на фирмите от строителния бранш внесоха в МС писмо, адресирано до премиера Стефан Янев, и поискаха оставката на министър Комитова:

"Обръщаме се за пореден път към Вас с настойчив апел да упражните правомощията си по отношение на неадекватното и застрашаващо живота и здравето на гражданите на Република България поведение на Министъра на Регионалното Развитие и Благоустройството г-жа Виолета Комитова. Събитията от последните дни показват, че непознаването на ситуацията в пътния сектор и отказът за диалог от страна на г-жа Комитова са на път да разрушат транспортната система на страната и да направят невъзможно нормалното придвижване на хора и товари", пишат те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1905

3

тОлуп

11.10 2021 в 10:01

Да ходят пред Банкя да протестират, пред тоя дето им е плащал с обещания!!!

1867

2

qwertyuiop

11.10 2021 в 07:47

Всеки си прави квото иска в тая държава. А милицията вместо да ги арестува за вандализъм, даже ще им охранява камиончетата, да могат още по-хубаво да пречат на хората.

1905

1

тОлуп

11.10 2021 в 06:58

На Бойковия електорат трябва да му е ясно, че монопола, държавните поръчки и кльопачката от последните 10 години приключиха... Тепърва в бранша ще се създава конкуренция и хич няма да им е леко на тия протестиращите.
Колкото до това, което не им е платено... 'що Бойко не им го плати лично от шкафчето???
 
X

Да помогнем на украинските деца!