През храстите или под викове ''Предатели!'': как делегатите на ГЕРБ си тръгнаха от конференцията (снимки)

Александра Маркарян 05 август 2020 в 16:29 11029 1

Освирквани и изпроводени с викове "Продажници", "Предатели" и охранявани от кордон полицаи участниците в днешната свикана тайно и набързо конференция на ГЕРБ напуснаха София техпарк.

За да избегнат съприкосновението с протестиращите, някои предпочетоха близките храсти, от които да се измъкнат до колите, които да ги откарат по родните им места. Други размахваха юмруци викаха на протестиращи, че били шепа хора и било по-добре да ходят да работят. Трети - вече явно обръгнали на протести - само се усмихваха и дефилираха край протестиращите, такава например бе реакцията на Даниела Дариткова (ГЕРБ). Четвърти безуспешно пробваха да ги убедят, че без ГЕРБ не може.

И докато множеството се изтегляше от събитието на открито след речта, в която премиерът Борисов обяви, че може да се оттегли, бити протестиращи разказваха пред медиите какво се е случило с тях на партийното събитие на управляващите. Нападнали ги зад бариерата, недалеч от полицаите, които не се намесили. Кадрите ни показват и следите от юмруци по лицето на един от тях.

Потърпевши от насилие станаха и журналисти. Един от тях бе Полина Паунова от "Свободна Европа", която бе нападната от младежи с баджове на делегати. Тя бе блъскана, а телефонът, с който снимаше на три пъти издърпан от ръцете ѝ и изхвърлен.

Впоследствие ГЕРБ се разграничиха от биячите. София Тех Парк сториха същото.

Как изглеждаха протестът и отиващите си делегати? Вижте в галерията и видеото.

А как бяха изпратени колите им? Вижте тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

1

Краси

05.08 2020 в 17:58

Тоя Тупанбаши излезе много прост човек. Толкова ли не можа да си събере "актива" на някоя тиха полянка на село, ами трябваше да ги докара в София, където беше ясно, че протестиращите ще ги чакат "с отворени обятия".
Хайде да спира дъждът, та да им покажем откъде духа вятърът!