Преговорите и стачката на БДЖ продължават

OFFNews 07 декември 2011 в 15:39 1538 0

Преговорите и стачката на БДЖ продължават и в четвъртък. На днешните преговори между синдикатите, ръководството на железницата и главният секретар на Министерството на транспорта Иван Марков не се стигна отново до споразумение.

Въпреки предварителната нагласа на транспортния министър Ивайло Московски и синдикалиста Петър Бунев днес да се постигне споразумение след цял ден преговори остана спорен въпросът за отпуските и болничните на железничарите.

На 8 декември в 15.00 часа преговорите ще продължат, като отново ще се обсъждат промените в Колективния трудов договор от 2009 година, както и стачното споразумение, в което 45 от точките са спорни

Транспортният министър Московски коментира, че държавата няма да налива повече пари в БДЖ, без да види реформи. По думите му загубите от стачката възлизат на около милион и триста хиляди лева.

Междувременно днес Софийски градски съд не даде днес ход на делото срещу 63 от стачкуващите служители на „Пътнически превози“ в БДЖ. Според съда голяма част от стачкуващите не са били редовно призовани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!