Поредна вечер на протести в страната, блокираха магистрала 'Люлин'

OFFNews 16 ноември 2018 в 21:50 2984 0

Снимка БГНЕС

Протести се проведоха и тази вечер в редица градове в страната. 

Перничани отново блокираха автомагистрала "Люлин". Те промениха първоначалното си намерение да стоят пред сградата на общината и се качиха на аутобана, съобщи БНР.

Протестът беше разделен, като част от недоволните се отправиха от кв. "Изток" към центъра на града с автошествие, за което имат разрешение.

Протестиращите отново се обявиха за по-висок стандарт на живот и срещу "корупцията и ограбването на държавата", като настояха за оставка на правителството. 

Протест се проведе и във Варна. 

Демонстрантите се събраха пред катедралата в града. Протестът протече мирно, нямаше затворени улици и булеварди. 

Протестно шествие се състоя и в Кюстендил. То започна от Гаровия площад в града. Участниците преминаха по пешеходния булевард "България", през централния площад "Велбъжд", по улиците "Демокрация" и "Цар Освободител", в квартал "Върташево" и достигнаха пътя за ГКПП "Гюешево", съобщи БТА.

Сред основните им искания са промяна на управлението в полза на гражданите, повишаване на стандарта на живот, промяна на социалната политика, намаляване на броя на народните представители, увеличаване на минималната работна заплата и на пенсиите.

Протестно автошествие премина по улиците на Сливен. Десетки изразиха недоволство от цените на горивата, данъците и ниския стандарт на живот в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !