Полицейската бруталност в Турция (галерия 18+)

Последна промяна на 06 юни 2013 в 13:19 52698 36

Полицейска бруталност в Турция
Полицейска бруталност в Турция

 

 

Предупреждаваме ви, че снимките по-долу са натуралистични и не са подходящи за деца и за хора с по-нисък праг на поносимост към сцени на насилие!

Смразяващи кадри на жертви на полицейската бруталност в Турция бяха публикувани в снимковия блог tumblr. Заради медийното затъмнения в страната и досега не е известно докъде се простира полицейското насилие, какъв е броят на загиналите и ранените.

Снимките, които ще видите в галерията, са меко казано ужасяващи. Решихме да спестим на нашите читатели най-кървавите кадри, на които се вижда човек с извадено око, друг с окървавено лице и хора, за които е трудно да се каже дали са живи или мъртви.

Снимките не са описани от анонимните си автори, няма данни и къде точно са заснети.

Цялата галерия може да видите ТУК .

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.06 2013 в 21:37

Сигурно аз съм прост, щото не съм гласувал за Тиквата?

07.06 2013 в 17:25

Те не са изколили 100, те са пребили 500.

07.06 2013 в 16:16

Къде е казал авторът на статията, че това е кръв?

07.06 2013 в 16:11

Всичко ми е ясно, ама едно не разбирам - как може, при такива снимки, на хора, които губят енергия, здраве и живот в защита на истински каузи, да оставите на същата страница тая смехотворна анкета за пушенето или непушенето! На фона на техния ураган от гражданско възмущение и изчерпано търпение - нашата класическа буря в чаша вода. Смешна работа...

07.06 2013 в 15:03

Що, да не би боко да е по-различен от тях?

07.06 2013 в 11:02

Ехааа, тоталитаристите най-накрая изпълзяха.
Много Ви боли още за Кадафи, руските медии ореваха орталъка, зная. Но откъде в защита на Ердо намесихте чак Германия, хайде не ни набутвай сега и руската държавна пропаганда, не сме в миналия век, ходили сме до Берлин. Сблъсъци на протестиращи с полицията има навсякъде, но в Германия полицията само отговоря на екстремистки прояви, и то когато е крайно наложително, там на 1 май се бият различни групички, понякога за забавление.
А в Турция първо пращат организиран башибозук с бухалки - да нападнат мирно протестиращите в парка и след това джандарите брутално бият жени, деца, старци без разбор и без причина. За да може "султанът" да запази реномето си пред света и да обяви студентите за терористи.
Само не разбрах, защо го защитавате Ердо - нали той "насърчава демокрацията" в Сирия, за вашата дружка Асад поне не ви ли е жал ...:)

07.06 2013 в 10:15

Не ставайте смешни щото истинската демокрация за Турция ще е Шериата накрая.Какво стана с Либия голяма демокрация всичко разделено на отделни райони контролирани от отделни радикални мюсюлмански групи.Колкото до полицията във всяка една истинска правова държава се случва точно това когато не се подчиниш на органите на реда.Защо не поговориме за това как Германия потъпква демокрацията и тяхната жандармерия погазва кротко протестиращите там социалисти! http://www.youtube.com/watch?v=MXxiemd8CH4

Защото полицията е за това да опазва общественият ред и който си мисли , че има право да замерва с бомбички тухли да пали пожари да строи барикади или да възрази на полицейско нареждане следва това.Защото във истинското погазване на демокрацията сега щяхме да броиме труповете на разтреляните и прегазените от танкове.A CS газ надали е по вреден от 7.62×39mm симпатяга последният убива със сигурност.

06.06 2013 в 23:59

Петров, аз говоря за първата снимка от галерията, а вие с Filip говорите за заглавния кадър.Тоновете боя не могат да замаскират литрите кръв по лицата и телата на протестиращите.В такава ситуация дори една капка пролята кръв е престъпление.

06.06 2013 в 23:18

Съгласен съм с теб. Лошото е че докато падне ще натвори куп свинщини.

06.06 2013 в 22:26

Ако гледаме една и съща първа снимка, на мен ми прилича на спукан череп. Нямам специални медицински познания, но на такова ми прилича. И сигурно много боли.