Quantcast

Полицаи опитали да извлекат от протеста един от студентските лидери

Александра Маркарян Последна промяна на 13 ноември 2013 в 10:04 14544 41

Студентите започнали окупацията на Ректората. Ивайло Динев е вляво, с кафяво яке. Снимка: Сергей Антонов
Студентите започнали окупацията на Ректората. Ивайло Динев е вляво, с кафяво яке. Снимка: Сергей Антонов

 

Полицаи са се опитали буквално да извлекат един от студентските лидери от вчерашния протест при парламента.

Ивайло Динев е бил на блокадата при храм-паметник "Александър Невски", когато е видял и чул полицейски началник да го сочи и да заповядва на подчинени "Хванете го този с брадата". Полицаите са го хванали за главата и се опитали да го извлекат от протестиращите, но в този момент две момичета започнали да дърпат полицаите, за да освободят Динев. В крайна сметка полицаите се отказали от намерението си и Динев останал при протестиращите.

Ето разказа му пред Нова тв:

"Беше най-интересното преживяване в живота ми. Случиха се неща, които никой от нас не очакваше. Радвам се, че студентите показват изключително голям дух. Никой не си тръгна. Бяхме хванати за ръце и пеехме, докато ни ритаха по кокалчетата.

Единственото, което съм направил е да не мърдам от мястото, където е позволено да бъда – пред храм- паметник "Александър Невски" - и съм скандирал "Срам ни е от вас".

Техният началник (бел. ред. - на полицаите) ме сочеше с пръст и казваше "Хванете го този, с брадата". Един от неговите подчинени ме хвана за главата и се опита да ме издърпа от протестиращите. Две момичета се опитаха да го дърпат и да го драскат. Измъкнаха се от ръцете му и ме върнаха при протестиращите".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2013 в 10:37

"Умницо", защо не гледаш видеото, което доказва тези факти, вместо да словоблудстваш тук?

13.11 2013 в 19:52

Това "студентските лидери" звучи малко като виц. Толкова анонимни и безлични протести в България никога не е имало.

Някакви напълно неизвестни посредствени лица, криви физиономии, които дори ги е срам да излязат на светло, или го правят само срещу заплащане, и пак ги е срам.

Няма начин да направиш от едно лайно диамант. Това и науката още не го е постигнала.

13.11 2013 в 19:19

Тоа с брадата,да го хванат и косъм по косъм да го оскубят.Соросоид прокописки ,колкото долари е взел толкова тояги на гол гъз да му ударят.След протестите ще улети у Щатите-това му обещал лично оня прадливия.

13.11 2013 в 17:56

При това с хомосексуални наклонности. Няма проблем де, само отбелязвам.

13.11 2013 в 17:54

ЕВРОПЕЙСКИЯ проект Южен Поток хаха Европа ясно каза че тоя лайнян проект не и е приоритет. Ама къде са българските националисти и патриоти които не даваха земята напоена с кръв да се продава на чужденци? С голям кеф е продадохте на руснаците и руския газпром. А ако газпром бяха сирийци? Или евреи? За Руснаци може да продаваме земя да си правят проектчетата а на евреи не може така ли?

13.11 2013 в 17:51

Поля не е обща бе - само болен и дудука си е менкат, не дават на белязания например. Чуколов е гей, той и не иска а дедо шопов го вдига само ако има крак от стол забит отзад.

13.11 2013 в 17:46

Две седмици ви давам Поля. После с дудука и болен може да си правите тройка.

13.11 2013 в 16:58

Ауууу, уплащи ме! :)
Фашистчето то, непоръбено!

13.11 2013 в 16:57

Микеле,
Цял ферман си изписал, но никъде не видях факти. Факти, с които да докажеш тезите си.

А за Станишев, Местан, Моника, Пеевски, Бойко и сродните му, е "хвани единия удари другия".

Но това не значи, че трябва да подкрепям всички действия, които ще върнат Бойко и сродните му, които умело слушкат х'американците.

И приказките за протести с цел морал в политиката... за*би, това го разправяй на подрастващите. Имам поглед от 24 години преход, за да съм наясно, че такова животно нема. Има само употребени протестиращи. И съм убедена, че и сега е така. А и достатъчно логични факти има. Който иска, ги вижда, който не иска, приказва високопарни и нищо незначещи приказки.

13.11 2013 в 14:42

Поля, какво ще кажеш като те видя (самоличността ви грозни писачи е известна на всички) да ти счупя комунистическите пръстчета..после и 5те лева надница няма да можеш да взимаш