Полицаи опитали да извлекат от протеста един от студентските лидери

Александра Маркарян 13 ноември 2013 в 10:04 15325 41

Студентите започнали окупацията на Ректората. Ивайло Динев е вляво, с кафяво яке. Снимка: Сергей Антонов
Студентите започнали окупацията на Ректората. Ивайло Динев е вляво, с кафяво яке. Снимка: Сергей Антонов

 

Полицаи са се опитали буквално да извлекат един от студентските лидери от вчерашния протест при парламента.

Ивайло Динев е бил на блокадата при храм-паметник "Александър Невски", когато е видял и чул полицейски началник да го сочи и да заповядва на подчинени "Хванете го този с брадата". Полицаите са го хванали за главата и се опитали да го извлекат от протестиращите, но в този момент две момичета започнали да дърпат полицаите, за да освободят Динев. В крайна сметка полицаите се отказали от намерението си и Динев останал при протестиращите.

Ето разказа му пред Нова тв:

"Беше най-интересното преживяване в живота ми. Случиха се неща, които никой от нас не очакваше. Радвам се, че студентите показват изключително голям дух. Никой не си тръгна. Бяхме хванати за ръце и пеехме, докато ни ритаха по кокалчетата.

Единственото, което съм направил е да не мърдам от мястото, където е позволено да бъда – пред храм- паметник "Александър Невски" - и съм скандирал "Срам ни е от вас".

Техният началник (бел. ред. - на полицаите) ме сочеше с пръст и казваше "Хванете го този, с брадата". Един от неговите подчинени ме хвана за главата и се опита да ме издърпа от протестиращите. Две момичета се опитаха да го дърпат и да го драскат. Измъкнаха се от ръцете му и ме върнаха при протестиращите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!