План за ден 167: Протестът по-близо до депутатите

OFFNews Последна промяна на 23 ноември 2013 в 20:42 19578 52

Новите заграждения на парламента. Снимка: OFFNews

 

Протестиращи измислиха как със законови средства да преминат зад металните заграждения на парламента. Митингът срещу властта ще се премести по-близо до депутатите в сряда, 27 ноември.

Това ще стане благодарение на заявление за законен протест, за който вече има разрешение да се проведе в 12 ч в градинката до парламента, между Художествената академия и храм "Ал. Невски" (пред пицария "Мама Миа"). В момента тази зона влиза в отцепения от метални заграждения периметър.

Автор на уведомлението е Антони де ла Реа - активно протестиращ от началото на антиправителствените демонстрации. Той е внесъл уведомлението в лично качество. По закон, когато има разрешен протест, отцепеният периметър около институциите може да е до 20 метра.

За събитието вече има и фейсбук група, която за кратко събра близо 200 последователи на идеята. Според анонса за събитието неговата цел е протест не срещу полицията и редовите служители на МВР, а срещу грубата полицейщина сила, наложена от политическото ръководство на министерството:

Ние не протестираме срещу полицаите, които са на предните редове и не сме врагове с тези, които са под пагон и изпълняват заповеди на своите началници.

Ние дори не сме против тези началници, които също изпълняват заповеди на своите по-големи началници.

Ние сме срещу грубата полицейщина, наложена не от друг, а от политическото ръководство на МВР - от гл. секретар, който се натяга на началника си и заповядва прекомерна употреба на сила, от МВР министъра Йовчев, който е част от компрометираното управление на БСП-ДПС и от безсилния кабинет Орешарски, както и най-вече от председателя на НС Миков, койо продължава да се изживява като вътрешен министър!

 Именно Миков заповяда боя от 14 януари 2009 г.

 Сега виждаме, че нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено, силата е пред закона. В името на собственото си спокойствие, "втория гражданин на републиката", разпорежда полицейски блокади в центъра на столицата и е готов да нарушава законите, които сам трябва да спазва!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.11 2013 в 23:34

Това го кажи на Волен Сидеров и на другите продажници, които крепят това изнемогващо правителство, още от първия ден. Атака се самоубиха в момента, в който вдигнаха този мухлясъл кабинет на власт. Начело с най-безличния премиер в историята на Европа.

25.11 2013 в 23:07

Само да напомня, че Демокрацията е създадена в Гърция - не в САЩ. Америка е континент (даже два) а не държава. И това срещу което плюеш се нарича Капитализъм и е базиран на нещо друго, което пък се нарича монетарна система. Пояснявам, (за троловете) да не бъркате Демокрация с Капитализъм, Социализъм и други вредни експерименти. Не казвам, че Демокрацията е най-добрия начин да живеем, но по-добър не е измислен. Дано някой ден хората да унищожат монетарната система и да оставят само демокрацията... тогава ще започнат истински да се развиват.

25.11 2013 в 21:50

Само 550 милиона човека... Ти знаеш ли колко са 550 милиона човека бе Мозък? Преди около 400-410 години, толкова са били (общо) всички хора на планетата...

Ама к'во ти обяснявам... "Социалиста" всичко знае и всичко може нали така?

И не разбирам с какво те впечатлява този отчаян опит за голям безмитен пазар, при положение, че е голям колкото пазара само в Китай. Китай и Индия ако решат могат да направят по-голям, без Путин и там разни други отрепки и олигарси...

25.11 2013 в 09:02

Не ти ли прави впечатление, че защитаващите червено-турско-фашистката шайка сте три форумни личности, вероятно плод на болния мозък на един платен позитански шизофреник?

25.11 2013 в 02:31

Майсторе , за владеещите руски препоръчвам горещо да се запознаят с великолепния руски неологизъм "демшиза", най-добре в руската уикипедия http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%B0
а именно :" Существует выражение, которое, по-моему, пустил в широкий оборот Сергей Адамович Ковалёв — «демшиза». То есть, демократические радикалы-фанатики вульгарного толка. А по сути — антидемократы, оголтелая российская публика пугачёвско-ленинско-черновского типа, которая во все времена кричит одно и то же: «Всё долой! Всех долой!» И больше ничего не хочет и не может."

без коментар

25.11 2013 в 02:26

Ники, що така с рогата напред , нали си умен интелигентен, морален и демократ ? Може би си студент? Или не са те приели нито в БКП, нито да следваш ?
А я само за миг си представи, че не съм червен и още повече не съм боклук
Констатирам факт - лицето Де ла Реа иска да протестира в някаква точка . Е и ?

25.11 2013 в 00:49

Всъщност Евразийският Съюз е много добра идея. България само ще има полза да се присъедини. Потенциалът на формиращата се евразийска зона за свободна търговия с Митническия съюз е близо три пъти по-висок от европейския, което означава формирането на единен пазар с 1,406 милиарда потребители.Европейският съюз може да се противопостави на това с пазар само от от 550 милиона души.

Пазарът на Митническия съюз ще бъде три пъти по-голям от европейския. По този начин, ако към потенциалната свободна зона на Митническия съюз се присъединят Армения, Киргизстан, Сирия и Виетнам, то пазарът на организацията ще стане най-големият в света с потенциал 1,503 милиарда потребители. Всъщност, тези милиарди, че се влеят директнов бизнеса и в работни места и то по правилата на свободния пазар, а не по правилата и схемите на ЕС.

24.11 2013 в 23:07

Marmaraereğlisi, Май 2008; мараня, мухи, мърсотия ... министър Миков маа мазен минет на мустафа манафина, машала министър Миков, маa-шаaa-лаааа ...

24.11 2013 в 19:31

Все по-малко и все по-тъпо! Просто това са възможностите, така е с тези слаби крави на тази крива нива!

24.11 2013 в 17:39

А ТИ ОТ КОЙ ОКТОПОД СИ БЕ МАМИН jagalaskarar fredaragarpederasow, ot AMERIKANSKIQT LI @ Няма да те огрее, ама никога!!!!!!!