План за ден 167: Протестът по-близо до депутатите

OFFNews 23 ноември 2013 в 20:42 20704 52

Новите заграждения на парламента. Снимка: OFFNews
Новите заграждения на парламента. Снимка: OFFNews

 

Протестиращи измислиха как със законови средства да преминат зад металните заграждения на парламента. Митингът срещу властта ще се премести по-близо до депутатите в сряда, 27 ноември.

Това ще стане благодарение на заявление за законен протест, за който вече има разрешение да се проведе в 12 ч в градинката до парламента, между Художествената академия и храм "Ал. Невски" (пред пицария "Мама Миа"). В момента тази зона влиза в отцепения от метални заграждения периметър.

Автор на уведомлението е Антони де ла Реа - активно протестиращ от началото на антиправителствените демонстрации. Той е внесъл уведомлението в лично качество. По закон, когато има разрешен протест, отцепеният периметър около институциите може да е до 20 метра.

За събитието вече има и фейсбук група, която за кратко събра близо 200 последователи на идеята. Според анонса за събитието неговата цел е протест не срещу полицията и редовите служители на МВР, а срещу грубата полицейщина сила, наложена от политическото ръководство на министерството:

Ние не протестираме срещу полицаите, които са на предните редове и не сме врагове с тези, които са под пагон и изпълняват заповеди на своите началници.

Ние дори не сме против тези началници, които също изпълняват заповеди на своите по-големи началници.

Ние сме срещу грубата полицейщина, наложена не от друг, а от политическото ръководство на МВР - от гл. секретар, който се натяга на началника си и заповядва прекомерна употреба на сила, от МВР министъра Йовчев, който е част от компрометираното управление на БСП-ДПС и от безсилния кабинет Орешарски, както и най-вече от председателя на НС Миков, койо продължава да се изживява като вътрешен министър!

 Именно Миков заповяда боя от 14 януари 2009 г.

 Сега виждаме, че нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено, силата е пред закона. В името на собственото си спокойствие, "втория гражданин на републиката", разпорежда полицейски блокади в центъра на столицата и е готов да нарушава законите, които сам трябва да спазва!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!