Пътни строители готови за протест, ако до петък няма решение на проблемите им

OFFNews 04 октомври 2021 в 12:06 1283 1

Снимка БТА/Архив

Браншовата камара "Пътища" е готова на нов протест, ако не се намери решение на проблемите на сектора, съобщиха от камарата.

На 29 септември пътни строители блокираха движението в няколко градa заради неизплатени заплати. Демонстрации се проведоха в София, Благоевград, Пазарджик, Бургас, Велико Търново, Русе, Пловдив, Хасково. Служебното правителство предлага зимното почистване да бъде уредено с анекси към вече действащи договори.

Според бранша все още не са осигурени пари на фирмите. Те предупреждават, че не се извършва никакво текущо възлагане на дейности за поддържане на пътищата, предаде БНР.

Ако няма реакция на правителството, от Управителния съвет на камарата имат пълна готовност за трети национален протест на 8 октомври от 16 до 17 ч.

Утре от 11 ч. пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще протестират работници от "Автомагистрали - Черно море". 

В позиция до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев синдикалната организация на КНСБ към шуменската фирма заявява, че търпението на нейните членове вече е изчерпано. Те настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума от над 36 млн. лева, което ще осигури трайна заетост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови