Орешарски: Имам широка информация за това кой мотивира протестите

OFFNews 21 ноември 2013 в 12:43 5689 48

Митинг в подкрепа на Орешарски   Снимки: Сергей Антонов
Митинг в подкрепа на Орешарски Снимки: Сергей Антонов

 

Имам широка информация кои точно са. Така премиерът Пламен Орешарски отговори пред журналисти на въпрос дали вътрешният министър му е дал информация кои са мотивираните протестиращи и кой ги мотивира.

"Информацията, която имаме, е, че идентифицирани хора, които нарушават обществения ред, биват привиквани за справка в управленията на МВР, което е функция на МВР при всякакви други случаи на нарушаване на обществения ред", отговори Орешарски на твърденията за това, че протестиращи са били посещавани в домовете им и са им били изготвяни предупредителни протоколи, цитиран от БГНЕС.

Премиерът каза, че е доволен от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента. 

"Лично аз съм доволен. Резултатите показват, че очевидно всички страни са доволни. От моя гледна точка, като ръководещ изпълнителната власт, това ще даде една по-добра основа за работа и на изпълнителната власт и за по-добро взаимодействие с другите институции", заяви Орешарски.

Премиерът посочи, че основата ще бъде да управлява в това число и рисковете, които са в компетенциите на изпълнителната власт, а повечето са в компетенциите на изпълнителната власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!