Quantcast

Окупацията на СУ падна напълно

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2014 в 00:00 10118 47

Ранобудните студенти решиха да отменят напълно окупацията на Софийския университет.

На практика окупацията бе свалена още на 17 ноември, но Ранобудните студенти останаха в Аулата на Ректората, която беше тяхна база за уличните акции.

С днешното решение се прекратява окупацията и на Аулата.

Заседанието на студентите започна в 20.00 часа снощи, като продължи до късно, но основното решение вече е взето.

Обсъжданията са преминали изключително разгорещено.

Още в началото група от 12 студенти е поискала вот на доверие, за да обяви утре края на окупацията. Най-известните в тази група са Румен Стоев, Ангел Златков и Константин Голев.

Лидер на групата на радикалните студенти, които са настоявали за удържане на окупацията, е бил Александър Кирицов, който през декември беше арестуван по обвинение, че е изкълчил рамото на полицай.

Лидерът на Ранобудните студенти Ивайло Динев се е изказал съвсем кратко в стил, че преди да се вземе решение за прекратяване на окупацията трябва да се знае какви ще са следващите стъпки.

Неговите доскорошни съратници от щаба обаче са казали, че каквото и да се реши, те напускат окупацията.

Финалното гласуване е било чак след полунощ и привържениците на свалянето на окупацията са били значително мнозинство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2014 в 11:51

БЪЛГАРКИ, РАЖДАЙТЕ, НЕПОЛИТИКОХЛЕВОУСТВАЙТЕ!
България се топи. Няма по-бързо чезнещ народ в света. Демографската катастрофа е много близо, предупреждават учени. Според Националния статистически институт населението на страната намалява с 6 души на час.

България е рекордьор по ниска раждаемост, въпреки, че в нея отпускът по майчиннство е най-продължителен от всичките страни-членки на Европейския съюз и че има значително ромско малцинство, в което раждаемостта е висока. Много красноречиво е сравнението с 1985 г., когато населението на страната е било 8 948 649 души. Днес то е вече под 7 милиона. Историческото заличаване на нацията е в ход. За съжаление, въпреки че между политическите сили има консенсус за голямата опасност от демографска катастрофа, страната няма стратегия за бъдещото си развитие в този план. Как да се намали емиграцията? Как да се повиши раждаемостта? Как да се насърчи икономиката, за да има по-голяма заетост и по-високи доходи?

Демографският проблем на България, който не е от вчера, се задълбочи през последните години поради голямата принудителна емиграция. Тя лишава държавата от най-важното - нейните човешки ресурси. В същото време обаче напусналите страната в търсене на препитание, “подпомагат” правителството – и сегашното, и предишните, защото се намаляват социалните разходи – по-малко помощи за безработица, по-малко болници, по-малко детски градини и училища... От друга страна в България влизат стотици милиони евра превеждани от емигрантите на техни близки останали в България. “Тази политика обаче води до обезлюдяване на страната и намаляване на генетичното богатство на нацията"...

15.01 2014 в 19:24

Уффф, още не мога да се възстановя от празника по случай ПАДАНЕТО НА ОКУПАЦИЯТА. Мани, мани...направо ме е яд на тия раноблудните, че дадоха повод за такова мероприятие на маса. Намразих ги още повече...

15.01 2014 в 16:10

Младежкото недоразумение "ранобуден студент" завършва като трагикомедия. Един приятелски съвет към сайта "OFFNews": Стойте off news, сиреч, настрани от новините. Иначе рискувате да се самоупотребите, ако някой не ви употребява вече...

15.01 2014 в 00:26

По повод на летните протести, когато сайтът беше с предишния си облик още писах, че младите хора ще бъдат употребени. За съжаление и за кой ли път през последните 20 години. Не бива да заставате под символи като юмрук и да окупирате университети. Не бива да се подвеждате по акъла на издънки на комунистически функционери, били те внуци. Агресивността не може да е в името на нов морал някакъв си там. Нещата, заради които давате най-добрата си енергия трябва да бъдат ясни и добре формулирани. Вместо вас, сега на предстоящите избори ще участва формацията на Бареков. Вие поддържахте недоволството , сега то ще работи в полза на добре организираните хитреци. Моля ви, не се карайте, не във Фейсбук. Вие носите добрата енергия, но тя трябва да има цел по значима от блокирането на столични булеварди в пиков час. Желая ви хладнокръвие за да намерите път към резултатни, хладнокръвно организирани действия, да можете с техните камъни да разбиете техните глави.

14.01 2014 в 18:23

Дори и да не си Ситчо, като от едно котило сте - комсомолско. От тези, дето манталитета им от зародиш е "комсомолски". Направи ми удоволствието да ти казвам Глистшев. Ако искаш кърпа за преименоването - ще ти я пратя... Само не очаквам рИване за "нарушени граждански права на активно протестиращ, чупещ глави, който никой не го чувал". НЪл тъй?

14.01 2014 в 17:53

ти да видиш!
ми не е. но пък ти няма как да видиш щото не смееш да си покажеш носленцето навън :)
П.С.
относно чупенето на глави... :)

14.01 2014 в 17:40

Тоя "Сит Лорд" да не би да е келеша Глишев, дето иска да "чупи глави", ама като му потърсят сметка рИве като насран "АуууууАааа... нарушават ми правата".

14.01 2014 в 11:38

Еми хич не ме притесняват тия майнъсчета, дето ми ги цвъкат разните герберастчета и шорошоидчета.

Както се вижда, има и плюсчета, тоест КАЧЕСТВОТО СРЕЩУ КОЛИЧЕСТВОТО. Нъль тъй?

Посрахте се с протестите, обаче не си признавате, хахаха...

14.01 2014 в 11:25

Много цветущо отразено браво, най-радикалния изкарал рамото на полицая браво много обстоен анализ сте направили с тази политически коректна статия, а си мислех че сте независими :) явно съм грешал !

14.01 2014 в 11:22

No poster
Ами точно такива частници са построили и дарили същия този университет. Ти какво си дал, че имаш претенции ? А?