Новите заграждения на парламента: Стоманени и здрави (снимки)

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 13 ноември 2013 в 10:22 43248 85

Заграждения пред парламента. Снимка: OFFNews

 

От днес парламентът е ограден с нови и още по-здрави заграждения. Оградите са тип "Mojo" и се използват предимно за масирани мероприятия като големи концерти.

Новите огради на парламента приличат повече на стени отколкото на решетки. Загражденията разполагат със стъпала от вътрешната им страна, за да могат охраните или в случая полицаите, да стъпват на тях и да прибират "разпалени фенове".

Оградите "Mojo" се правят от стомана или дуралуминий. Чупенето с подръчни средства е практически невъзможно.

Загражденията са поставени точно пред парламента, като на страничните входове стоят все още някои от старите огради.

Към 09:30 тази сутрин в района на парламента имаше и засилено присъствие на полицията и жандармерия в пълна готовност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2013 в 01:54

Хахаха думата "логично" някак не ти седи в устата тиквичке.. опитай с нещо което повечко ще ти пасне на натюрела... например думите "обрязаният семитски меч на Сит Лорд" да са ти в устата.. хахаха

14.11 2013 в 00:16

Комунистите си направиха Желязна завеса. Некадърници. Нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили.

13.11 2013 в 19:48

Всъщност е редно около Храм-паметника "Александър Невски" и около НС да се оформи парково пространство, оградено с ограда, което нощем да се заключва и охранява, както Хайд Парк. Това е световна практика.

Навремето Двореца, сега НХГ, е бил ограден, обаче комунистите са бутнали оградата, за да си направят пл. "9-ти Септември" и Мавзолея. Значи напълно логично около НС да се изгради ограда, а не тия грозни и нетрайни временни съоръжения.

13.11 2013 в 17:44

на уши исках да напиша, но понеже си пускам вучков за фон и съм се заблудил.

Абе получих това писмо от прес центъра на БСП - да не са се объркали нещо?

Опорни точки
За протестите
През целия ден и вечерта на 12 ноември едва ли са протестирали повече от 1600 души. Организатори – Бойко Борисов, Цветанов, кръга на „Котараците“, „Титаните“ от чистотата. На практика имаше 2 протеста:
Първият по-рано през деня – около 500 души в пика. Профил: около 2/3 или 300 човека – студенти, останалите 1/3 или 200 човека – „зелени“, анархисти, „традиционните“ протестъри с тъпаните. На студентите от НАТФИЗ са оферирани до 700 лева за кадри със студенти в кръв. Съседи с изненада разпознали и „студента“ с пукнатата вежда, за когото дори не предполагали, че е студент (което не означава, че не е такъв). Същият, май, не бил много добре с главата.
Вторият протест – в късните следобедни часове и вечерта. Протеста на погромите и вандалските прояви. Счупени бутилки пред парламента, хвърляни по полицаите, бутилки с минерална вода – също, всичко това се прави от „втора линия“. Рушене, дърпане и бутане на загражденията. МВР издирва извършители на хулиганските и вандалски прояви. Не може да бъде наречен студентски „протест“, защото най-вече самите студенти обявиха, че се прибират в Университета. Протест на ултрасите и агитките, хора от „Титан“ и свързани с бившия шеф на „Напоителни сисистеми“. Отново – „зелените“, свързани с Прокопиев, включително и журналитска Лора Филева – надничарка при Прокопиев, работи в „Дневник“, и дъщеря на Румяна Бъчварова, шеф на кабинета на премиера Борисов. Разплащането с „протестиращите“ – в отдалечените от центъра квартали на София, тарифи – между 50 и 80 лева на глава за „протестиращ“. Традиционните автобуси на ГЕРБ от Благоевград и Перник.

Профилът на задържаните от МВР почти 50 лица (49 според официалната сводка) на 12 и 13 ноември едва ли отговаря на студентския – основно лица около и над 40 години.

Търси се радикализация и създаването на нов импулс на увяхващия протест (цифрата) с нови цели на протестиращите – МВР и ръководството на министерството. Днес Бойко Борисов за първи път напада МВР и полицията за „полицейското насилие“ при снощните й действия и персонално главния секретар Светлозар Лазаров (незаслужено си бил получил генералските звездички), въпреки че нееднократно е декларирал: Няма да хвърля дума срещу българската полиция. В същия ден и протестиращите студенти решават да преместят протеста си пред МВР, за да търсят сметка за „полицейското насилие“.

Днес на практика Борисов потвърждава, че е организатор на метежите. Признава, че организира и медийното отразяване на „протестите“, като ожалва журналистите от БНТ и Канал 3.

Сега Борисов планира „протестна вълна“. Досега „протестите“ така и не успяха да „излязат“ от София. Затова в събота Борисов свиква партиен протест в Пловдив, където ще дава и указания на кметовете на ГЕРБ в страната да бутат правителството и да организират локални метежи, включително и по темата за бежанците. Пример – бунта в Телиш, организиран от Цецка Цачева и оглавен от кметицата от ГЕРБ Нели Дакова.

Мероприятието е изнесено в Пловдив, за да се създаде впечатление, че има бунтове и извън София. По следващата седмица ще прави протести и в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Габрово и т.н. Сценарият на Борисов е да вдигне протестна вълна подобна на тази от февруари. Протестът в Пловдив ще бъде гарниран с „граждански“ такъв в София.

МВР НЕ Е ПРЕВИШИЛО ПРАВОМОЩИЯТА СИ, А Е ВЪЗСТАНОВЯВАЛО ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, КАКВАТО Е И ОСНОВНАТА МУ ЗАДАЧА. СИЛИ, ОТДЕЛЕНИ ЗА ПРОТЕСТА, НЕ СА В УЩЪРБ НА БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА. НЯМА ПРОМЯНА В БЮЛЕТИНА ЗА 12 НОЕМВРИ. ПРОКУРАТУРАТА СЛЕДИ ЗА ЗАКОННОСТТА НА ДЕЙСТВИЯТА НА ПОЛИЦИЯТА И ДОСЕГА НЕ Е РЕАГИРАЛА.

13.11 2013 в 15:26

Българското МВР само си коментира под статиите и си лайква статусите. Оставка.

13.11 2013 в 14:52

Направо да се зазидат вътре, ще помагаме доброволно и безплатно.

13.11 2013 в 13:40

Сите, ти май не четеш до край написаното:


"И това дали го целите или не, няма никакво значение, от значение какъв ще е резултатът."...

... а той гордо крачи по села и градове и обяснява как в София протестират, щото той спечелил изборите, а управляват БСП и ДПС...

13.11 2013 в 13:37

:) Направо бликате от остроумие.

Ето и сега май оттам гледам, а? :)

http://kamerite.bg/camera/view/4/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0% B8%D0%B5-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/?utm_source=kamerite&utm_medium=link&utm_campaign=slide

13.11 2013 в 13:35

Оооо, смешен плач по демократизацията, а?

Разбира се, че няма.
Ако имаше, отдавна полицията да е приключила точно с този "студентски" протест.
За пример - Франция. Провери колко стояха студентите в Сорбоната, преди да ги измъкне жандармерията от там.

13.11 2013 в 13:16

Не мога да разбера едно нещо, защо има комунистчета които са се абонирали да четат offnews.bg, да си купуват вестник Дума и да не се обаждат тук.