Национален протест срещу модела КОЙ тази вечер

Ивайло Анев Последна промяна на 31 октомври 2014 в 08:52 8034 10

Национален протест срещу проекта на решение за КТБ на ГЕРБ, приет от временната бюджетна комисия в парламента с подкрепата на ДПС, ще се проведе днес в София. Той започва в 18.30 ч. пред сградата на Народното събрание.

Организаторите призовават към протест заради решението на временната парламентарна Комисия по бюджет и финанси, която реши, че до 6 ноември Народното събрание трябва да приеме законодателни промени, които да задължат БНБ да предприеме действия по оздравяването на банки с отрицателен капитал (какъвто е случаят с банката на Цветан Василев).

"Този проект е за узаконяване на беззаконието и наливане на публични пари в КТБ, пише в анонса за протеста във Фейсбук страницата, озаглавена "Моделът КОЙ отново се изплю в лицето на България! #няма да платим!". 

"Така повече не може! Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола. НИЕ можем да разградим модела КОЙ. НИЕ срещу КОЙ. Гражданите срещу Мафията", пишат още организаторите.

Организаторите са категорични, че протестът от лятото на 2013 г. е демаскирал модела "КОЙ". „Сега трябва да изтръгнем държавата от него. Продължителни и настойчиви усилия са нужни от хората в институциите, от гражданите, от всеки, който иска бъдеще тук", заявяват още те.

"Тази вечер ще протестираме, за да дадем знак, че гражданите трябва да полагат нови и нови усилия срещу модела на порочното свързване между власт, бизнес, медии. Искахме парламентарна комисия КОЙ, която да разследва тези мръсни връзки, а виждаме, че КОЙ си има комисия в парламента", заяви по Нова телевизия Антоанета Цонева от Протестна мрежа.

Според нея това е знак, че ние хората не приемат модела отново да се възпроизвежда, да се "изчиства" чрез законодателство, което не работи.

"Делян Пеевски и Йордан Цонев внесоха законопроект, който уж трябва да разкрие какво има в черната кутия КТБ - никой не вярва в това. Те са вносители и на закон в офшорките. Знаете ли "Булгартабак" на кого е собственост? На лихтенщайнска офшорка. Това са закони, които не работят, а се създават за един човек. Искаме правила", категорична беше Цонева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2014 в 14:54

Колко плащат на протестиращ хората ограбили КТБ? Вървете и вие като нямате мозък.

31.10 2014 в 13:15

Аре Кришна, аре КОЙчовците !!!

31.10 2014 в 11:12

Наслушах се на глупости. В момента протеста се организира от хора, които искат да си скатаят откраднатите пари от банката. А протестиращите са индивиди хвалещи се че нямат нито един лев в банка и нямат грижи ако ще и с турски лири да пазаруват от утре. Няма да подкрепя такава кауза.

31.10 2014 в 10:44

Добре, че влязох тук и прочетох за Цонева. Мислех да уважа с присъствието си протеста. Никога обаче няма да застана редом до това противно същество Цонева. Другите от Протестна мрежа са ми също толкова отвратителни.

31.10 2014 в 10:22

Какви времена само,неприятно ми е да призная ,но ще трябва да се съглася с соросчетата.Има закон трябва да се изпълнява.До 100 000 евро веднага плащане,другите,който иска да ги спасява.Т.е. отделят всичко лошо в частна банка ,акционерите там да се оправят,а гарантираните 100 хил.евро се поемат от държавата.Това е.Всякакви вопли са някакви частни интереси.

31.10 2014 в 10:00

Цонева сама ли ще е или с Асенча?

31.10 2014 в 09:49

Как обаче всички удобно забравят,че в единия случай (при фалит) по съществуващия закон плаща Гаранционният фонд, т.е. плащат останалите банки, защото те пълнят фонда. И то плащат само на нормалните вложители, до определения лимит и БЕЗ ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ ВЛОГОВЕ. А баровците всичките бяха на супер нереално високи промоционални лихви.

При оздравяване - плащаме ние и на баровците влоговете. Хич не ми обяснявайте кое е по-изгодно - #нямадаплатя !

31.10 2014 в 09:36

Заглавието е много правилно избрано.Протест срещу"Моделът КОЙ".
Дали поводът е КТБ,или друго-не е толкова важно.
За 25г.се натрупаха прекалино много въпроси за КОЙ.Както и КАК и ЗАЩО.Преход,реформи,приватизация,фалити на банки,смяна на системата....резултатите са видни.Бедна,слаба Държава,емиграция,престъпност,безработица,циганизация,морална и душевна джуджумия,емиграция.И когато,на този фон,някой излиза на протест,за да пита КОЙ,това е нещо ново и много хубаво.Това,трябва да продължи,без значение КОЙ е на Власт,ако се вършат старите безобразия,в ущърб на Нацията.Това е гражданското общество и контрол,поне в рамките на сегашната Конституция.Да се пита КОЙ сече горите,КОЙ печели обществените поръчки,КОЙ граби от Енергетиката.....иначе...както досега.

31.10 2014 в 09:04

Ха сега да видим, като не ви плащат геберугите колко човека ще се съберете довечера.