Напрежението в Асеновград ескалира, съдът решава за ареста на биячите

OFFNews 30 юни 2017 в 07:45 4663 0

Снимка бТВ

Съдът решава днес дали да остави за постоянно в ареста деветимата задържани за побоя над ученици, треньори и родители в Асеновград преди дни.

След побоя напрежението в града не стихва, снощи хиляди излязоха на протест, стигна се и до сблъсъци с полицията, след като част от протестиращите се опитаха да щурмуват ромската махала на мъжете, нападнали децата, които тренирали гребане на язовир “40-те извора“. Протестиращи се оплакаха от полицейско насилие и бой с палки. 

Директорът на ОД на МВР-Пловдив ком. Атанас Илков обаче отрече. "Не съм установил подобни инциденти. Отговорно заявявам, че няма бити граждани", категоричен бетой по Нова тв. Илков заяви още, че двама мъже от група, провокирала униформените, са били предупредени с протокол и освободени, след като са изведени от шествието. 

До момента 9 лица са привлечени за хулигански действия на 26 юни в Асеновград. Двама от тях са обвинени и в нанасяне на средни телесни повреди, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов по БНТ. Той допълни, че се събират доказателства за съпричастността на още лица към инцидента и вероятно ще има още повдигнати обвинения. 
Попов уточни, че досъдебно производство се очаква да влезе в съда до месец. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови