Quantcast

Надзирателите в затворите на протест утре

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2013 в 10:41 1453 2

Затвор Снимка sxc.hu
Затвор Снимка sxc.hu

 

Служителите в затворите излизат на протест поред Министерството на парвосъдието утре след серия от локални протести.

Протестиращите настояват за индексиране на заплатите и изравняване на социалните плащания с останалите служители в сектор "Сигурност".

"Нямаме ясни гаранции, че ще получим това, което поискахме от нашия работодател - Министерство на правосъдието. Знаете, миналата година направихме такъв протест през лятото и тогава получихме обещания от тогавашния заместник-министър Георгиев и в крайна сметка се оказа, че една немалка част от тях не може да бъде изпълнена. Сега настояваме да получим гаранция, че исканията ни ще бъдат изпълнени. Разбира се, готови сме на диалог, на преговори", заяви председателят на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров, цитиран от БНР.

Той посочва, че сумата за компенсация на крайно лошите условия на труд, в които работят служителите в системата, е обидно ниска - 28,50 лева максимум.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2013 в 12:37

Трябва дупетатите да се погрижат за "Бандит Палас". Че току виж и те му станали обитатели в близко бъдеще.... ;)

08.11 2013 в 10:59

На какво прилича това. Правителството толкова много прави и се старае да прави в условията на натиск от първия ден - а те недоволни. Ще направи правителството каквото трябва - до края на мандата - около "куково лято"