Quantcast

Над 100 души на протест заради изчезналите тефтерчета на Златанов (снимки)

Ивайло Анев Последна промяна на 24 ноември 2014 в 20:22 3933 5

1/1

Снимка Сергей Антонов

Над 100 души се събраха днес пред Съдебната палата на протест по повод преправянето на инициалите в тефтерчето на Филип Златанов, след като оригиналите изчезнаха. 

Миналата седмица стана ясно, че в бележниците с поръчки на Златанов инициалите Д.П. са преправени на 10. 

Гражданите изразиха недоволството си от скандала, като поставиха празни бележници пред Съдебна палата и скандираха "Оставка" и "Мафия".

"Не можете да заличите границата между мафията и гражданите, фалшифицирайки тефтерчетата на Златанов. Ние знаем какво и кой стои зад инициалите Д. П. и зад останалите в пътната карта на политическата корупция в България", написаха във Фейсбук организаторите на протеста.

Един от основните въпроси, които хората поставиха, е свързан със съхранението на веществени доказателства по дело от такова обществено значение. 

Все още няма официално изявление дали инициалите са променени или не. Няма и резултат от проверката, която прокуратурата започна за действията на следователите, полицията и вещото лице Стефан Бенчев след като бележниците изчезнаха.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че бележникът на Златанов не е основното доказателство от гледна точка на доказателствения материал, с който прокуратурата обосновава обвинителната си теза срещу бившия щеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси. Главният прокурор е категоричен, че тефтерът е не толкова доказателство, колкото символ на определен властови механизъм.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2014 в 23:56

Каквото и да си говорим - манипулативна снимка. На протеста това бяха единствените баби, а защо точно тях ни показвате като главна снимка към новината е въпрос за размисъл. ББ, ДП, ЦЦ и ИФ - страх ли ви е от тези инициали?

24.11 2014 в 22:49

9/9...
Ами не им се плаща за да питат това!!!

24.11 2014 в 21:54

КОНТРА ПРОТЕСТА С ДЪРТИ комунисти С ЗАВЪРНА

24.11 2014 в 21:51

30 човека от "Гротескна мрежа" + журналистите от "Капитал"и

24.11 2014 в 20:44

Вместо да протестирате за нещо, което е трябвало вече да бъде завършено като дело, а е замазано - попитайте актуалния премиер Боко Тиквата защо измества фокуса от доказаното престъпление на Искров за източените 4 милиарда без надзор и липсата на обвинения и дело срещу Искров с обещанието, че нямало да работи в друга банка?? Няма ли медия, която да зададе такива близки до ума въпроси??