Quantcast

Кирил Добрев: Пеевски е сред жертвите от тефтера "Златанов"

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2014 в 11:38 2846 10

Кирил Добрев
Кирил Добрев

Делян Пеевски не е сред хората, свързани с политическите поръчки от тефтерчето на Филип Златанов. Той е сред жертвите.

Такова тълкувание на написаното в тефтера на бившия шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов даде депутата от БСП Кирил Добрев в коментар за bTV.

Коментарът му бе по повод спора преправени ли са инициалите Д.П. на 10 на една от страниците от тефтера.

Той заяви, че не е виждал инициалите Д.П. в тефтера и че вместо да се говори за Пеевски, трябва да се разследват хората, които стоят зад инициалите ИФ, ЦЦ, ББ.

Заради скандала тази вечер "Протестна мрежа" организират протест под надслов "Код 10 - "страхуват" ли инициалите ДП прокуратурата?". Той започва в 18:30 ч. пред Съдебната палата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2014 в 17:25

След сутрешното шоу на К.Добрев и изказването му ,че 10-та не е Д.П., а си е десетка , най-вероятно точно той е поправил инициалите с цифра, ..... с любезното съдействие на прокурора!

24.11 2014 в 13:08

Връзката Първанов-Добрев и мълчанието на Борисов

Играта на криеница на ключови действащи лица от задкулисието, които всъщност са пред кулисите и ни управляват, се оказа през последните 10-15 години най-силното им оръжие. За целта тези лица трябваше да лишат от лице българските медии, да ги направят послушни, за да не разкриват далаверите им. Но не на всички успяха да запушат устите!

Сайтът Биволъ повдига похлупака на медийното мълчание, под което бяха погребани далавери на свързани лица от най-високите етажи на властта.

За далаверата в Белчин Баня , за връзката между сем. Първанови, Кирил Добрев и други “величия” , съм се подписал с името си в статии, които успешно са “замразени” от години в интернет и никога не са били цитирани от българските медии, които много внимават да не се позовават на такъв, като моя скромна милост и то по “опасни” въпроси. Ето че настъпва нещо като размразяване- днес чрез публикацията на Биволъ.

А утре???

Сестрата на Кирчо Добрев – прокурист в строителната фирма на Д.П.
2014-11-20 08:36:55
Депутатът има бизнес връзка със Стефан Бенчев, от който бе откраднат тефтера
Соц. депутатът има бизнес връзка със Стефан Бенчев, от който бе откраднат тефтера

Председателят на анкетната комисия от 42-то НС, сформирана да разследва тефтерчето на Филип Златанов Кирил Добрев се оказа в конфликт на интереси с Д. П.

Сестрата на Добрев Марияна е прокурист на фирма свързана със строителния бизнес на Делян Пеевски – „Техноекспортстрой“, приватизирана със заем от КТБ през 2012 г. и прехвърлена на „Сиболе Сървисиз Инкорпорейтид“, зад която стои панамска офшорка. „Сиболе“ дължи на затворената КТБ 27 781 000 лв, но има данни, че те са прехвърлени към ПИБ.

Според сайта “Биволъ” има бизнес връзка между Добрев и експерта Стефан Бенчев, бившият кадър на ДС, който твърди, че му откраднали оригиналите на скандалния тефтер докато ги носел към следствието.

Шуреят на Бенчев Стефко Иринков е градил климатичните инсталации на луксозния хотел « Белчин Гардънс », който е неофициална собственост на Кирил Добрев. Иринков е собственик на фирмата БМС-Инженеринг, която рекламира работата си по хотела в своя сайт Неговата съпруга Мая Георгиева е сестра на Стефан Бенчев.

Официално хотелът « Белчин Гардънс » принадлежи на Владимир Лазов, разкрит от журналиста Иво Инджев , като собственик на мезонетите на Георги Първанов – Гоце. От изтеклата кореспонденция на Добрев обаче се вижда, че той е одобрявал всеки етап от строежа на хотела, дори цвета на тапетите и мокета в стаите, съгласува ценовите пакети, визията на сайта и рекламата. Марияна Добрева пък е търговски директор на хотела.

Писмо от Америка

Депутатът от БСП е известен също като „богат младок“ според характеристиката на негови съпартийци. Официално той владее само един ВЕЦ в пиринско, но неофициалният му бизнес, разкрит в BSPLeaks, е твърде обширен и разностранен. Следното писмо от 2011 дава представа за размаха, но и за „дебеловратия“ стил на „богатия младок“. В него фигурира един друг Иринков, също любопитна фигура. Изтеклите имена отварят нови, интересни теми за разследвания на недекларирания бизнес на депутата, управляван чрез мрежа от подставени лица.

From: Kiril Nikolaev
Date: Sun, 24 Apr 2011 23:30:15 +0300 (EEST)
To: Eli Mileva
Subject:

Елче,питах те дали ще ти липсвам ама ти не ми отговори. да ти кажа ти на
мен ще ми липсваш. виж,америка е далече,всичко се случва моля те да
следиш нещата в офиса. разчитам на теб.

1.Пепи да работи актимно в белчин. озеленяването да стартира с
мацката.моята мариана е говорила за настилката просто е подсещаите.
откриване 1 юни.
2. Мариана да се види с Елка и моята Мариана да оправим данъците на
апартаментите. аз си плащам моите +морето. елка и мариана техните. в гоце
делчев марчето ги е платила. остава банско.
звъня ми чичката и иринков. питат колко от заема за униспорт е останал.
свържи марияна с иринков оше първия работен ден. това е важно.
3. за митио остават бензиностанциите. да подпишат с петрол и да ги
пускат. когато са готови с нещата за безден да пускат едно писмо до кмета
че се отказват, но пържо ония да си платят и да вземем бензиностанциите.
4. тачето този месец да е приключил- Ясно ли е?
5. за теб остава да оперираш Валката.АААА забравих Важно е- Янко преди да
разеля парите от месеца да изпрати справка на Марияна. мисля този месец
аз да кажа как ще делим.
за сега това е. майка му да еба ще умра. яз съм си само за у нас. пиши
ми на пощата ако е по дълго а иначе си пищем на блекбърито.
аре съзраве.ааа, да пуснеш 25 на оня дришльо но след като ти каже
телкията че нещата работят. и да прехвърлите апартамента на оная лекарка.
прибрах 10 остават още 2500.
ох сигурно има и още ама ере чао. и ако умра да се грижиш за нещата.

Иво Инджев

24.11 2014 в 12:45

И теб ли те наеха зда чистиш имиджа на ДП? Това е леке, за което препарати НЯМА ОТКРИТИ! НЯМА ОТКРИТИ! Признай си who much???

24.11 2014 в 12:40

Сестрата на Кирчо Добрев - прокурист в строителната фирма на Д.П.
Соц. депутатът има бизнес връзка със Стефан Бенчев, от който бе откраднат тефтера
http://www.faktor.bg/novini/balgariya/32942-sestrata-na-kircho-dobrev-prokurist-v-stroitelnata-firma-na-dp.html

24.11 2014 в 12:35

Комудоидите, като не ви харесва тоз бележник, напишете друг, какъв ви е проблема. Всичкото ДС е при вас едно тефтече не можете да напишете. Д. П. може да не е Пеевски а кякой- Другар Палав.

24.11 2014 в 12:27

Цацароff, покажи двата тефтера! Знаем, че ти ги скри още миналото лято! Съзнаваш, че всяка независима международна графологична експертиза ще докаже, че прокуратурата е фалшифицирала бележниците (по нареждане на ДП и Боби Сарафов) преди слайд-"шоуто" на Роман Василев и Сарафов! Сравнителният анализ показа, че Златанов никъде не изписва единицата и нулата така, както в десетката, заменила ДП. Освен това лесно се вижда, че той навсякъде изписва Д-то и П-то така, както в копието с ДП в сайта ФАКТОР. Навсякъде Златанов изписва лицата или с цяло име, или чрез инициали, но никъде с число! "Слайд-шоуто" е изпратено на депутатите от прокуратурата. Много преди това "тефтерите" са преснимани (копирани) най-малко два пъти, като последното копие е направено върху вече преправените инициали непосредствено преди "шоуто" на Сарафов и Василев. Иначе "десетката" не би изглеждала толкова неестествена спрямо останалите отделни цифри, а просто прокуратурата щеше да подмени ДП с други инициали върху копие. Когато съдът изисква тефтерите след пускането в интернет на копията на неподправените инициали ДП, Цацаров и Сарафов осъзнават, че тяхната фалшификация ще лъсне и тогава организират "кражбата". Затова прокуратурата си измисля второ вещо лице, чрез което бележниците да "изчезнат". Не е случаен фактът, че никой не разследва второто вещо лице. "Протестна мрежа" трябва да поиска оставката на Цацаров (има и конст. процедура), ако чуждестранна графологична експертиза докаже, че прокуратурата (следствието) са фалшифицирали доказателствен материал!

24.11 2014 в 12:24

Сестрата на Кирчо Добрев - прокурист в строителната фирма на Д.П.
http://www.faktor.bg/novini/balgariya/32942-sestrata-na-kircho-dobrev-prokurist-v-stroitelnata-firma-na-dp.html

24.11 2014 в 12:05

Страхува ли ви числото 10 г-н Добрев?

24.11 2014 в 12:02

Киро тефтиря какво пак се изхожда. Да не излезне накрая че той го е писал под диктовката на мангала Сарафов.

24.11 2014 в 11:58

"Кой" каза, че Пеевски е най-тлъстата жертва на теф-тер-че-та-та!