Готвят протест срещу национализацията на пенсиите

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2014 в 09:19 13665 20

Снимка Архив

Протест пред Министерски съвет

Протест под надслов "Да кажем "не" на кражбата!" се организира във Фейсбук този четвъртък срещу подготвяната национализация на пенсиите.

Събитието ще се проведе от 18 часа пред Министерски съвет, като към момента са се присъединили над 150 души.

Призивът за протест на Фейсбук страницата гласи:

На полунелегална среща в неделя правителството на Република България подписа споразумение с няколко синдиката, с което наруши:

1. Предизборното обещание на партия ГЕРБ за "бързо възстановяване и продължаване на пенсионната реформа"

2. Предизборното обещание на Реформаторския блок за "спиране на политическата намеса при определяне размера на пенсиите"

3. Управленската програма на самото правителство, в която се говори за "продължаване на пенсионната реформа", а също и за "задължителна предварителна оценка на въздействието на законодателните и нормативните актове"

4. Общите принципи на демократичната и правова държава, които изискват важни за обществото решения да не се приемат на тъмно и без обществено обсъждане.

Тази неделя на среща между Бойко Борисов и КНСБ бе решешено средствата от допълнителното пенсионно осигуряване да се прехвърлят в НОИ.

Нито премиерът Бойко Борисов, нито синдикатите, нито социалният министър, са подписали договорката, която в неделя вечер беше представена като "меморандум" за промени в пенсионната система.

Скандалът, че документът, който легитимира идеята за национализация на пенсиите, която до оня ден нито синдикатите бяха споменавали, нито партиите бяха предлагали, избухна по време на предаването "Референдум" по БНТ тази вечер, макар че зрителите не разбраха предисторията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.12 2014 в 16:53

Не протестирайте! Който е гласувал за Бойко,той да си го сваля!За да го свалим веднъж завинаги!

18.12 2014 в 14:50

Без Дянков по Дянковски - назад по магистралите към сияните върхове на ................

18.12 2014 в 09:14

Стоева, посипвам си главата с пепел.
Да се чете 10 %, вместо 5 %.
Идеята коментирай, не числата. Ако не си счетоводител, де.

18.12 2014 в 06:45

"Народът не е прост!!!" Като чета поста на Любчо това не е много сигурно.
Когато след 09.09.1944 са национализирали всичко пак е било заради народа, пак са взимали от "чорбаджии-изедници" (олигарси) за да помогнат на бедния народ. Пак държавата е знаела най-добре и частниците са били лоши измамници, които са искали да смучат от бедния народ.
Тая шайка от ГЕРБ с помощта на "не простия" народ ще ни върнат не в 80-те , а в 50-те години на 20 век.

18.12 2014 в 06:23

До БирниК, моля не пишете неверни неща, ОПРЕСНЕТЕ СИ ЗНАНИЯТА за Пенсионната система и процентите данъчни облекчения, Първо се ограмотете и тогава пишете!

17.12 2014 в 21:36

Това е грабеж!Дали сме в Европейския съюз и връщаме НРБ през 1947 година!

17.12 2014 в 16:31

Прокопиев иска да прилапа едни 2 млрд от Доверие и с методите на Пеески като използва медиите си и плаща на протестъри, се опитва да разполага и печели от парите ни. Аз не искам държавата да ме задължава да си давам парите на такива олигарски и да печелят от мен. И съм за правото на избор. Ако това е национализация, в 21 век да имаш право да избираш, тези които го правят да се гръмнат. Народът не е прост!!!

17.12 2014 в 16:12

Герберските тролове не се усещат, че и техните пенсийки ще изгорят в НОИ и продължават да защитават идеите на Боко за пладнешки обир на българския народ.

17.12 2014 в 16:11

Герберските тролове не се усещат, че и техните пенсийки ще изгорят в НОИ и продължават да защитават идеите на Боко за пладнешки обир на българския народ.

17.12 2014 в 15:49

Аха, те фондовете са едни честни калудки... беги оттука! Откъде си сигурен, че във частните фондове има пари изобщо?!?! Да не се окаже че и там се играе театъра КТБ... на тях одит не им е правен. Това че ти пращат некаква хартийка всяка година, не означава че има някакви пари! Това с частните финансови институции го играхме вече и то неведнъж... то бяха фалити на банки през годините, то не бе чудо! Така че изобщо не хвалете частника! И той краде,.. понякога дори повече!