Десетки на протест срещу цензурата във Facebook (снимки; видео)

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2023 в 16:17 8652 10

Протестът срещу TELUS

Снимка OFFNews

Протестът срещу TELUS

Десетки излязоха на протест срещу цензурата във Facebook пред централата на компанията TELUS International Bulgaria в София.

В протеста се включиха хора, които смятат, че са несправедливо блокирани в социалната мрежа заради проевропейски и антикремълски позиции.

TELUS са машата на "Мета", хората започнаха сами да си налагат автоцензура, стотици са блокираните, започнаха да пишат с латински букви думите, за да излъжат системата. Ако напишете във Facebook, че Путин е престъпник, ще бъдете блокирани. В същото време профилите на Копейкин и на Буда са недосегаеми, заяви Георги Георгиев от "Боец".

Всички сме свикнали вече да сме блокирани. С TELUS, както и с Мета, ще се занимават едни сериозни мъже с костюми, когато свърши войната, каза пред демонстрантите политологът Евгений Дайнов.

Манол Глишев призова демонстрантите да не се ползват нюзфийда на Facebook, а всеки да влиза директно в профилите на приятелите си, както и в предпочитаните медии - максимално извън Facebook, или в други социални мрежи.

Това тук - офисът на TELUS, е кремълска терористична клетка. Тук не е Москва, ще има последици за това, което правите! - заяви Татяна Кристи.

Съпроводен от скандирания "Тук не е Москва" лидерът на "Боец" Георги Георгиев изрисува със спрей на тротоара знака Z.

Аутсорсинг компанията TELUS извършва външни услуги по модерацията на Facebook съдържание. Известно е, че отдел с малък брой служители у нас работи за Facebook, но не е потвърдено, че отделът отговаря за българското съдържание. Официално компанията собственик на социалната мрежа "Мета" никога не е обявявала кой и къде извършва модерацията на български език.

Протестът бе организиран от движение "Боец".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2050

10

Propaganda

18.01 2023 в 20:56

Жалкар, епохален неможач, като манол глишев да ми обеснява кво е цензура?

Не.
Мерси.


руССия терорист!!!!!!!!!!!!!!!!

-8847

8

евроатлантик

18.01 2023 в 19:35

Виждам, че протестчето е организирано от "Боец" - щурмовата група на ДБ. В центъра на снимката пък се мъдри Глиги /вероятно прякорчето произлиза от "глиган", сиреч, "дива свиня"/, което прави ситуацията съвсем прозрачна!

-8847

7

евроатлантик

18.01 2023 в 19:31

"Жълтопаветни" е умотворение на Христо Иванов, а "умни и красиви", на друг виден "демократ". "Харвард" стана обидна дума благодарение на бившият ни премиер Кирил Петков. Това, дали съм ги употребил в пейоративен смисъл, си то решавате вие.
А, обещанието ми за "мексикански мурафети", бе в отговор на заплаха да бъда скалпиран, която съвсем не е първата. Както е казано: "Каквото повикало, такова се обадило!".

805

6

Fear

18.01 2023 в 18:39

Само грознотъп олигофрен може да смята, че "умнокрасив" или завършил Харвард може да е нещо обидно.
Но когато идолът ти е проста еднокнижна мутра селяндур с маниери и речник, пред когото всеки родопски чобанин изглежда като роден и възпитан в Бъкингамския дворец лорд, то всичко си идва на мястото. :)
Колко душевно беден ще да си и каква мисловна нищета трябва да притежаваш, за да смяташ, че да си интелигентен и образован е нещо обидно?
Това е риторичен въпрос, да не се втурнете сега грознотъпите ватенки да ми отговаряте. :)

-5438

4

Обясни?

-465

3

ob1

18.01 2023 в 17:21

винкел и логика :)
ЕА, деде, ти ли плямпаш за заплахи? Онова за мексиканските мурафети под една друга статия не беше ли твое дело?

-5438

2

Това е странно нелогично. Хммм.

-8847

1

евроатлантик

18.01 2023 в 17:03

Осезаемо се забелязва, че "демократичните", "жълтопаветни",
умнокрасивци стават все по-агресивни, отправят наляво и надясно мъгляви, но и съвсем конкретни заплахи. Апелират за цензура, забрана на всичко, което не им е угодно. Много са кресливи, но не си ли дават сметка, че са твърде малобройни и би трябвало да си напрравят някои обосновани предположения...