Ден 77: Протестът ''няма право на грешка''. Затова търпеливо ще продължава всяка вечер (видео)

Отровното трио призова демонстрантите да носят яйца и домати, защото "утре ще има изненада"

OFFNews 23 септември 2020 в 20:41 5311 0

Снимка Йорданка Веселинова / OFFNews

Стотици се събраха в "Триъгълника на властта" в 77-ата вечер на протеста, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Към множеството пред бившия партиен дом се присъединиха и участниците в протеста пред Съдебната палата на Инициатива "Правосъдие за всеки" под надслов "Правосъдие без каскет", който започна в 18:30 ч. и продължи до 20 ч.

Спряно е движението в частта от Националната художествена галерия до площад "Независимост".

Искам да ви помоля за постоянство и търпение. Всеки от нас има да свърши определена работа. Нямаме право на грешка. Ние трябва да продължим да идваме тук всяка вечер, обърна се Мартин Заимов към множестовото пред бившия партиен дом.

Арман Бабикян от "Отровното трио" обяви, че вчера - във вечерта на Великото народно въстание III - демонстрантите са били около 140 000. 

Управляващите мутри се правят, че не ни виждат, но ние няма да се откажем. Ние ще победим! Нашата цел е да премахнем и тиквите, и кратуните, и каскетите, заяви проф. Минеков.

Към 21 ч. яйца отново полетяха по новата сграда на Народното събрание, а шествието се отправи към Орлов мост.

Чакаме ви утре отново. Часът и мястото на срещата са известни, заяви Николай Хаджигенов от "Отровното трио". Той призова демонстрантите да носят яйца и домати, защото "утре ще има изненада" и "ще ви водим на място, на което не сме ви водили досега".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови