#ДАНСwithme стана на 6 месеца, демонстранти зоват за масов протест

Елица Мартинова 14 декември 2013 в 10:40 10821 53

Протестът от 14 юни 2013 г.
Протестът от 14 юни 2013 г.

 

Днес се навършват 6 месеца от началото на протестите #ДАНСwithme и демонстрациите за оставка на кабинета Орешарски. По този случай днес "Ранобудните", "Протестна мрежа" и сайтът "Noresharski" зоват за протест с мотото "Да си вземем наградата".

24 години след онзи паметен митинг, който отмени Член Първи. 24 години след репликата "танковете да дойдат". 6 месеца от началото на протеста на Гражданите срещу Мафията. 6 месеца независимост. Ранобудните студенти и Протестиращият пред Министерски съвет са Човекът на годината – Вдъхновител. Да отидем на площад "Независимост", за да отбележим наградата си заедно всички, с които я заслужихме.

Това се казва във Фейсбук групата на събитието, което към момента е събрало над 1500 потвърдили участие.

Ето какво е написала активистка като коментар в групата: Мили приятели от площадите, каня ви на рожден ден на 14-ти:)
Бих ви поканила и вкъщи, но е адски студено. Не сме си платили още парното за миналата година. Изчислих, че с надбавката от 4.50 лв. към инвалидната ми пенсия ще мога да си платя сметката след… 24 г. – егати зловещото съвпадение.
Затова площадът е за предпочитане. Пак ще е пълно със студенти и приятели като преди 24 г., пак ще сваляме чл.1 от Конституцията, защото никога не си е “тръгвал”, пак ще сме бедни и гневни, и будни. И пак ще има смисъл да се протестира. Точно заради опазването на смисъла!
Знаете ли, винаги съм си мечтала за парти-изненада. Отиваш някъде и от тъмното изкачат ухилени 10, 100, а защо не и повече, приятели. Та-дам! И ти просветва. Не си сам. Как ми се иска поне веднъж в живота ми приятелите ми да ме изненадат и да се окажат… много. Достатъчно много, за да останем заедно тук и сега и да браним смисъла, който е на изчерпване.
Изненадайте ме:) Обещавам много да се зарадвам
Ще си нося плакат за разпознаване:
“Имам рожден ден. Подарете ми ОСТАВКА.”

OFFNews ще проследи на живо митинга с репортерски включвания и снимкови материали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!