'Да му дръпнем шалтера!': протести под прозорците на 'Дондуков' 1 днес

OFFNews 07 март 2018 в 07:03 4092 2

Протест под надслов "Да му дръпнем шалтера! Оставка" ще поиска оттеглянето на кабинета "Борисов" днес. Той се организира от внука на Георги Димитров, който носи неговото име, и Йордан Мичев, активист на БСП, пред сградата на Министерския съвет на "Дондуков" 1 и е с начален час 9:00.

Чрез Фейсбук страницата за събитието 400 души са заявили участие, а поканата гласи:

"Въпросният Истанбулски дилър на скъпия ток, третия пол и третия престъпен мандат, Борисов, е опасен за човешкия род, националната сигурност, общественото здраве, умствения статус на народа и териториалната цялост на България. Меркелът на Балканите води България и горките Балкани към национална и регионална катастрофа!
Настояваме за:
1. Незабавна оставка на джендър-правителството.
2. Служебен кабинет за прочистване на Бардака.
3. Смяна на Системата.
България над всичко! За нов курс и нова власт!"

Същото място е сборен пункт за друг протест, от 11 ч, обявен като "Протест срещу измамата в ЧЕЗ". Събитието е организирано също чрез фейсбук от администраторите на страницата "Защото ми пука за България". 130 души са решили да отидат.

"Протест пред Министерски съвет заради измамното купуване на ЧЕЗ!", разясняват инициаторите.

БСП в Дупница са решили да организират автобуси, които да превозят желаещи да протестират до столицата за протеста от 11.

"Време е вместо да се възмущаваме от всичко това да излезем на улицата и ясно да заявим, че тази държава е и наша. Поканата е за цялото будно българско общество, без значение от партийната принадлежност", пишат от БСП в Дупница и уточняват, че оттам ще тръгнат автобуси в 9 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews