Гинка Върбакова вече е в Чехия, започват преговорите с ЧЕЗ

OFFNews Последна промяна на 06 март 2018 в 17:55 6400 3

Собственичката на "Инерком" Гинка Върбакова вече се намира в Чехия, за да преговаря с ЧЕЗ за възможността българската държава да участва в сделката.

Пред bTV Върбакова обяви, че ще обясни на ЧЕЗ каква е ситуацията и ще очаква решение, но надали ще има такова до края на седмицата. 

На въпрос за възможни неустойки Върбакова посочи: "Ние имаме договор с големи неустойки, но към момента сме в изпълнение на договора си, ще разговаряме с продавача, ще му обясним ситуацията и ще очакваме решение.

Тя отказа да издаде дали в договора има клауза за забрана дружеството да бъде препродадено за период от пет години. 

На въпрос дали има риск обещаното ѝ финансиране да отпадне в тази ситуация Върбакова отговори, че се надява да няма такъв риск. 

За възможността държавата да участва в сделката с ЧЕЗ стана ясно на 1 март след среща на Гинка Върбакова с премиера Бойко Борисов. 

Договорката е държавата и "Инерком" да са партньори, но властта да държи контрола.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5944

3

AnderXale

06.03 2018 в 21:45

"Договорката е държавата и "Инерком" да са партньори, но властта да държи контрола." И какво излиза сега? Гинка си слага главата в торбата, с кредит от 300 млн. евро и оставя контрола на държавата, която по думите на министър - председателя е лош стопанин. А в същото време си нямат нищо общо. И кой по - точно очакват да се върже на това? Нали 80% дебили, ама чак пък толкова?!

21662

2

spirit оригиналът

06.03 2018 в 19:53

""Гинка Върбакова вече е в Чехия, започват преговорите с ЧЕЗ""

Цялата страна трепери,какво ли ще направи Гинка?Ега си ,все едно е на Марс и чакаме първите проби.

13355

1

aviatora

06.03 2018 в 18:02

Гинке, ти не си най тежката, но поредната голяма измама, лъжа и манипулация за бедния и нещастен народ! ПОРНОГРАФИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ КАБИНЕТА БОРИСОВ 3