Бунт на пешеходната пътека: Княжево и Владая протестират за по-добър транспорт

OFFNews 06 август 2017 в 20:32 4772 0

Снимка БГНЕС

И тази неделя жителите на Княжево и Владая излязоха на протест. Те се събраха на Александровския мост, непрестанно пресичаха пешеходната пътека на международния път E-79 и в района се изви километрична опашка от автомобили. 

В пресичането на пешеходната пътека се включиха и демонстранти на коне.

Сред исканията на протестиращите са светофар на мястото на легналите полицаи в района и изграждане на улично осветление през Владайското дефиле.

Организатор на недоволството е Инициативен комитет за подобряване качеството на обществения транспорт в двата столични района.

Защо 9 месеца нямаме отговор на нашето предложение за поставяне на велобагажници на автобусите и изграждане на велоалея, питат недоволните. Те настояват и трасето на трамвай № 5 в посока Владая да се удължи.

Протестиращите искат оставките на шефа на комисията по транспорт в СОС Екатерина Йорданова, на ресорния зам.-кмет Евгени Крусев, на директора на ЦГМ Християн Петров, на началника на Столичен автотранспорт Слав Монов и на Димитър Петров – директор на Дирекция Управление на трафика към Столична община.

Организаторите заплашват да поискат и оставката на кмета Йорданка Фандъкова, ако тя "лично не поеме ангажимент за решаването на тези отдавна съществуващи проблеми".

Преди седмица протестиращите блокираха международния път E-79 с жива верига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови