Протест ще играе хоро в Княжево, недоволните готови да стигнат до Страсбург

OFFNews 06 август 2017 в 07:29 4069 1

Снимка БГНЕС архив

На трети протест излизат днес жители на Княжево и Владая, организатор на недоволството е Инициативен комитет за подобряване качеството на обществения транспорт в двата столични района. 

Митингът е обявен от 18:30 до 19:30 часа до Александровския мост в Княжево. Сред исканията на протестиращите са светофар на мястото на легналите полицаи в района и изграждане на улично осветление през Владайското дефиле, съобщиха организаторите. 

Защо 9 месеца нямаме отговор на нашето предложение за поставяне на велобагажници на автобусите и изграждане на велоалея, питат недоволните. Те настояват и трасето на трамвай № 5 в посока Владая да се удължи. 

Протестиращите искат оставките на шефа на комисията по транспорт в СОС Екатерина Йорданова, на ресорния зам.-кмет Евгени Крусев , на директора на ЦГМ Християн Петров, на началника на Столичен автотранспорт Слав Монов и на Димитър Петров – директор на Дирекция Управление на трафика към Столична община. Организаторите заплашват да поискат и оставката на кмета Йорданка Фандъкова, ако тя "лично не поеме ангажимент за решаването на тези отдавна съществуващи проблеми". 

Липсата на чуваемост на Московска №33 не ни обезсърчава и демотивира. Напротив, ние ще продължим с още по-голямо усърдие да отстояваме законните искания на нашите съграждани от Княжево и Владая. Ние няма да спрем дотук и следващите ни стъпки ще бъдат в посока ескалиране на нивото на отговорните – кмет на Столична община, Областен управител, Министерски съвет, както и ще търсим помощ от Международни правозащитни организации, включително и Международния съд по правата на човека в Страсбург. Ние инициираме частни съдебни дела срещу служебни лица, които
неправомерно отказват достъп до обществена информация и по такъв начин въвеждат в заблуждение гражданите и вишестоящите, пишат още организаторите на протеста. 

Преди седмица протестиращите блокираха международния път E-79 между „Княжево” и „Владая”. Сега обаче организаторите обясняват, че шосето няма да бъде затваряно, а "ще пресичаме булеварда на обозначените за това места - пешеходните пътеки, като ще даваме възможност на всички пътуващи да преминават, вкл. и автобуси на градския транспорт и коли със специален режим". 

Протестиращите уточяват, че ще има "плакати и озвучаване и хоро ще се играе законосъобразно". "Този протест и следващите ще бъдат веднага прекратени, когато Екатерина Йорданова Председател на ПК към СОС дойде и обясни защо не работи една година. Тя е поканена и известена, както за предишното кулутурно-масово събитие, така и за това и ще я чакаме с трепет, вълнение и музика", пише на страницата на събитието във фейсбук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

1

reKontra

19.11 2017 в 14:19

Веднага герберастите да свикат антипротест! И да подновят приказките за Орешарски,Говедарски,Станишев,Костов,Доган,Иванов и Радан.... ... ...