35 души са изчезнали след безредиците в Украйна

Вероника Шербанова 04 декември 2013 в 16:36 4924 11

Сблъсъци на протеста в Киев на 24 ноември. Снимка: AFP

Снимка AFP

Сблъсъци на протеста в Киев на 24 ноември. Снимка: AFP

 

35 души са изчезнали след нощта на безредиците в Киев, когато протестиращите бяха разпръснати с палки и сълзотворен газ от полицията, съобщи bTV.

9 демонстранти все още са арестувани, като е възможно да получат до 7 години затвор. Те се намират под охрана в болница заради получените по време на протеста наранявания. 

Опозицията постоянно настоява за освобождаването им, като заплаши, че ще остане в центъра на Киев, докато арестуваните не се приберат в домовете си.

От началото на протестите в Украйна 305 души са потърсили лекарска помощ в болниците в Киев. 120 от тях са постъпили в лечебно заведение.

Протестите започнаха на 21 ноември, като първоначално исканията бяха само за продължаване на подготовката за евроинтеграция на страната. След безредиците на 30 ноември обаче протестиращите вече настояват за оставката на прителството на премиера Микола Азаров.

Искането беше отправено официално от опозиционните лидери. То беше разгледано по време на заседание на парламента, но беше отхвърлено от депутатите. За оставката гласуваха 186 депутати при необходим минимум от 226 гласа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!