Възраждане алармира: МОН обучава учители как да фалшифицират българската история

OFFNews Последна промяна на 27 април 2019 в 09:51 30274 9

Костадин Костадинов, лидер на партия Възраждане.

Министерството на образованието обучава учители как да фалшифицират българската история. Затова алармират от партия Възраждане.

От политическата сила, която регистрира своя листа за евровота на 26 май, разказват следното:

На 6 и 7 април 2019 г. в София се провежда поредният кръг от обучения на учителите по история, организирани от Министерството на образованието.

МОН не за първи път провежда такива семинари за българските учители, но за първи път от почти десетилетие насам държавата плаща всички разходи на командированите специално за целта преподаватели от цялата страна.

Причината е прозаична - от началото на тази година министерството провежда изключително агресивна кампания за тотална подмяна на методиката, по която се преподава българската история, като основната цел е да се накарат българските учители да внушават на българските деца, че основният враг на България е Русия, че най-близък и приятел ни е Турция, че турско робство не е съществувало, че българите доброволно са приемали исляма и на драго сърце са си давали децата за еничари, че българският народ не е славянски и че най-голямото зло в нашата история е комунизмът между 1944 г. и 1989 г.

С партия Възраждане се свързали няколко учители, които независимо един от друг разказаха напълно подробно какво се е случвало на този семинар. А това е писмо от един от преподавателите, участвали в "обучението".

Ето го и самото писмо:

"Здравейте!

Помолихте ме да напиша това, което знам за обучението на учителите по История, организирано от МОН.

Такива обучения се провеждат от началото на годината, всяка седмица. Има задължителна квота и от всяка област се изпращат по 3 учители, или експерти от РУО. Досега са обучени 10 групи, по 75 човека всяка. Тъй като капацитетът на всяка зала е ограничен, всяка група е разделена на още 3 такива, на които преподават различни преподаватели от Софийския университет, Югозападния университет, Българската академия на науките, Нов български университет, Шуменския университет. Част от преподавателите са доц. Антоний Гълъбов и проф. Евелина Келбечева, сигурен съм, че знаете доста неща за тях.

Наименованието на обучението е просто "Обучение на учители по История и цивилизации относно новите учебни програми в десети клас". Обучението трае 5 дни и е изцяло финансирано от МОН.

От споделения опит с колеги, включени в първите групи, знаехме, че една от "новостите", които трябва да научим е "че турско робство не е имало" и това е повтаряно и потретяно. На една от последните групи проф. Рая Заимова каза, че "Християнските семейства са давали по едно момче, а те са имало по много, за да има мир и любов и да живеят по-добре" (за кръвния данък); "Девширмето е път към просперитет"; "далеч от центровете на официалната религия българският селянин няма усещане за фатален избор" (за ислямизацията) и че "голяма част от българските светци са наказани със смърт, защото първо са приели исляма, а после са отказали от него". Във всички групи преподавателите са твърдели, че ислямизацията е била епизодична, не чак толкова агресивна и в голяма степен - доброволна.
Друго, което ме впечатли: за всичките ни нещастия е виновна Русия, като се започне още от походите на княз Светослав през 10 век. Но, ние, българите, цели 7 пъти сме успели да ѝ извием ръцете, включително като сме я принудили да води Освободителната война, която тя въобще не е искала да води. Но сме ѝ извили ръцете! И днес ние трябва да се освободим от тази робска емоционалност, която ни свързва с нея и да спрем да говорим за любов и привързаност към освободителката, което била пълна глупост.

На децата вече не трябва да преподаваме факти, години, събития и личности! Трябва да им обясняваме идеологии! Това било истински важното, за да станат мислещи хора с европейски ценности (доц. Лъчезар Стоянов). Нямало такова нещо като положителни постижения в периода 9 септември 1944 - 10 ноември 1989. Това е най-мракобесният период от българската история! Нищо хубаво не се е случило тогава! И понеже в залата настъпи вълнение, преподавателят повиши тон и рече, това е държавна директива и ние сме ДЛЪЖНИ да преподаваме по този начин, иначе подлежим на съд. Зададе ни въпроса "Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?" При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията... Финалът беше "Вие трябва да знаете, че министерството плаща много пари да сте тук и да правите каквото ви се казва..." (това за парите няколко пъти ни беше натяквано).
Аз знам, че не искам да се преподава по този начин на дъщеря ми! Искам да я науча и да ѝ внуша други ценности. Затова Ви писах, въпреки, признавам си, че ми е притеснено. Но и знам, че ще продължа да си върша работата така, както си знам и както са ме учили далеч по-стойностни хора от тези, с които се сблъсках миналата седмица. Същото споделиха с мен и други колеги, по време на почивките. За жалост, има и такива, които много старателно си водеха записки, убедени, че това е истинската История на България.

Не знам дали и колко от колегите ми биха се осмелили да потвърдят това. Знаете какъв страх цари в нашата система... Това е.

Успех Ви желая!"

Колониалният режим у нас се опитва буквално да пренапише българската история и окончателно да превърне нашите деца в аморфна маса без национално самосъзнание. За това, че в момента Министерството на образованието се контролира от хора, наричащи себе си патриоти, пък въобще няма смисъл да се говори. Съществуването в държавното управление на партии, наричащи себе си патриотични, но прокарващи най-антибългарска политика, е безспорно най-подходящия срамен епитаф, който заслужава това нещо, известно в момента като Република България. Ние българите нямаме друг избор - или унищожаваме този колониален тумор, който убива нашият народ и е превърнал уж "българската" държава в най-големият ни национален враг, или туморът ще ни довърши. Като преди това, за да е пълна деградацията ни, ще превърне от нашите деца еничари, верни на чужди държави, каузи и култури, заявяват от Възраждане.

От политическата партия са категорични, че инструментът за оцеляването на Отечеството се нарича Възраждане.

На 26 май българският народ ще има възможност да вземе този инструмент в ръцете си и да започне разправата с враговете си. Защото успехът ни в борбата може да е само общ! Възраждане - само ние можем, казват още от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

16

Димитър

03.05 2019 в 11:17

Сегашните ни господари искат да променят миналото за да контролират бъдещето. От сайт на който седи логото на Америка за България обвиняват Костадин Костадинов, че взимал рубли от Путин. Слепци!!! Защо не оставите костите на руските войници на мира. Факт е че русия създава третата българска държава! Всичко друго са лъжи, лъжи, лъжи!

20696

15

Новак

27.04 2019 в 18:03

Истината! Кое е истина? 45 години комунистите променяха историята и даже походите на Светослав през 10 в. бяха обявявани за начало на Българо- съветската дружба и всичко преди 9-ти беше лошо.
Сега тези като едни истински комунисти правят абсолютно същото - нагаждат историята според идеологисческите си представи.
Основно целта е промиване на мозъци, разделяне и противопоставяне на българите на “фили” и “фоби”.
Ако описаното в статията е вярно ( а има основания да се мисли, че е) то това е престъпление. Няма значение кой плаща - страшното е, че има българи склонни да отрекат историята си за пари.
Хубавото е, че българите винаги са имали инстинкта за самосъхранение и както 5 века не сме позволили да ни потурчат, както през 40-те години не позволихме пиринския край да бъде македонизиран така и сега, надявам се, да позволим да бъдем “модернизирани” и да забравим своя род и история.
А това да благославяш едни чужденци и да оплюваш други е проява на страхотен комплекс за малоценност. Винаги когато сме се присламчвали към силните на деня са следвали национални катастрофи - 1918, 1944, 1989.

6000

14

gg2

27.04 2019 в 17:31

Трудно се приема истината когато цял живот си вярвал в лъжи.

23323

12

Стефан

27.04 2019 в 16:19

Да, лошо е.
"Църква" е институцията. "Черква" е храмовата сграда.
Я сега напомни на публиката, по кой руски закон това е забранено.

5800

10

Dedoto58

27.04 2019 в 15:50

Лошо е да си без мозъчни гънки!
В България са ни наложили да има руски православни църкви! В Русия руската държава забранява да има български такива! А сега дано ти просветне! А скодоумието ти за разлика между църква и черква го подминавам великодушно!

23323

9

Стефан

27.04 2019 в 15:18

Не разбрах. Руската държава ли трябва да създаде БПЦ в Русия?
И не мисля, че си струва да имаш мнение по този въпрос, след като дори не различаваш Църква от Черква.

5800

8

Dedoto58

27.04 2019 в 14:44

Този индивид може би не е чувал и за Българската църковна епархия и, кога и как е създадена, кои земи обхваща!?! Някой да е чувал в Русия да има българска православна църква?!?
Е в Турция има български православни църкви! Едната дори е в центъра на Истанбул...

5800

7

Dedoto58

27.04 2019 в 14:40

До скоро в света имаше две държави, в които бе забранено да си българин! Днешна Вардарска Македония и днешната Руска федерация!!!