Триото: НС трябва да се свика извънредно. Ако депутатите не искат сами, президентът да ги събере

И тримата сме проследявани и подслушвани, обяви проф. Минеков

OFFNews Последна промяна на 03 август 2020 в 19:16 25401 5

До този момент не чухме нито една дума от политическите сили, които бяха информирани за факта, че по сделката с Vivacom с губят едни 350 млн. лева държавна претенция. Към момента никой не е стартирал събиране на подписка в Народното събрание. По правилник трябват 48 народни представители, за да се свика извънредна сесия и съответно да бъде потърсена отговорност на шефа на КОНПИ и на финансовия министър, за да кажат по каква причина българският народ е ощетен с 350 млн. лв. 

Това заяви Арман Бабикян от Отровното трио на брифинг заедно с адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков. 

Спорев него народните представители показват, че плажната хавлия за тях е по-важна, отколкото 350 млн. лв. за българския народ. 

Бабикян добави още, че чл.78, ал.3 от Конституцията казва, че и президентът би могъл да свика или да се обърне към НС, за да се свика извънредна сесия. "Депутатите трябва да се съберат и да потърсят сметка за загубените от България средства, тъй като запорът е държавна претенция. Дали президентът ще се възползва от това, също предстои да видим. Дотук виждаме тотална пасивност и незаинтересованост от поредната кражба", допълни той. 

По думите му министърът на европейските въпроси във Франция "ясно каза, че  искат механизъм и правилник за харченето на компенсаторните пари в размер на 750 млрд. и ограничаване на средствата за страни, в които корупцията доминира. Изказването е от днес. Ние сме точно такава страна. Не съм убеден, че част от тези пари на българския народ и на европейските данъкоплатци трябва да влязат у нас, за да бъдат окрадени". 

"Ние сме проследявани и подслушвани"

Проф. Велислав Минеков заяви пред журналисти, че имат сведения, както и лични наблюдения, че са проследявани и подслушвани. "Интересно е, че части от наши разговори не само че са били записани, но се появиха и в някои медии, което е повече от странно. Доколкото разбирам към нас са предявени обвинения. Службите работят в обвинение, че ние работим срещу устоите на държавата", съобщи проф. Минеков.

Той добави, че "Отровното видео" иска отговор от прокуратурата, от ДАНС, от ДАР действително ли са проследявани и подслушвани и защо. "Нека да продължат. Ние го виждаме, но искаме да знае причината за това", каза Минеков. 

"След прослушване на нашите разговори, това, което получават като сведение, те го използват като заплаха към хората, с които разговаряме. Получаваме множество подобни обаждания. Когато ни се обади човек, който е получил 10 предупреждения заради нашия разговор, това вече идва в повече. Заплахите са най-различни - от уволнение до прекъсване на бизнес, проверки. Те са класически тип заплахи", подчерта един от организаторите на протестите.

Проф. Минеков съобщи още, че "4 мобилни апаратури, специализирани, много скъпи машини за подслушване и проследяване, са в частни ръце. Как държавата е разрешила притежаването на тези машини, как те са официализирани и възможно ли е държавата да не знае за техния внос и за тяхното използване?", попита той. 

Рекет

Адвокат Николай Хаджигенов обърна внимание на разследванията на Антикорупционния фонд, като обясни, че има достатъчно данни, че прокурори са изнудвали граждани. 

"Ясно е, че нито един от 1800 прокурори в България няма да образува дело срещу Иван Гешев. В трите серии на "Джуджетата" (разследването на Антикорупционния фонд за завземането на бизнеса с асансьори на Илия Златанов - бел. ред.) става ясно и има достатъчно данни, че прокурори от Специализираната прокуратура, и не само, са извършили присвоявания в особено големи размери, преставляващи престъпления от особено тежък случай, и изнудване, познато и като рекет", заяви Хаджигенов.

Рекетът у нас се наказва по-тежко от убийството, дори общият състав на рекета се наказва с от 5 до 15 години лишаване от свобода, добави той.

Хаджигенов попита и кога "главният каскет на републиката ще образува производство срещу тези прокурори, доколкото филмите са съвсем достатъчни, вече са три. В последния епизод на "Джуджетата" ставаше въпрос за 500 000 евро в брой. Отново "сделката" е сключена в двора на Специализирана прокуратура. Ако някой не е разбрал - това е една от причините да настояваме за оставката на Гешев и ние ще я получим".  

Протестите ще ескалират всеки ден

"Отровното трио" добави още, че "след малко" ще бъде затворен площадът и булевардът пред Община Варна с палатки. "Това лека по-лека ще се случи в цялата страна. Ескалация ще има всеки ден, но ще го обявяваме ден за ден, защото не искаме властта да успее да се противопостави, както стана в Стара Загора. Затова подаваме информацията на парче", подчертаха организаторите на протестите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

300

5

гоуемио

04.08 2020 в 11:58

30 души тероризират цяла София!!! Къде е властта?!?!? Разгонете тая паплач или и аз ще изокам: "Оставка"!!!!

2379

4

zuljin

04.08 2020 в 00:09

Mladen Nikoloff, ти ако искаш си завещай всички приходи... заплати, пенсии, странични доходи... на любимия еднокнижен вожд. Аз не искам данъците, които плащам да пълнят гушата на Шиши!!!

КТБ беше обрана за да си върне Шиши дълга към руската мафия (ВТБ). Затова грабежа беше така скоростно и нескопосано организиран... Ама баламите като теб, все още си мислят, че Цветан Василев източи кинтите!!!

900

3

nrb

03.08 2020 в 21:37

Охо тези вече открито дават нареждания на радевчо. Абе аз си знаех, че е марионетка.

1000

2

Mladen Nikoloff

03.08 2020 в 20:43

Това "трио" и утайките в палатките напълно доказаха, че с тях дума не може да става. Богами , какво би ги спряло да опънат палаткиет пак, ако не харесат резултатите от изборите?

Да преговаряш с палаткаджиите е като да преговаряш с терористи - малко да им дадеш само засилваш вярата им, че опитите им за съсипване на държавата са на прав път.

Ако има държава и държавност, жандармерията трябва да отиде при тях и с палките през вратовете.

1258

1

Една каза

03.08 2020 в 19:32

По-бързо на площада, защото мутрите ще ни затрият... стига чете...Ставай и тръгвай!!!